Κόσμος

Κον Μπεντίτ: “Η Γερμανία δανείζεται με 1,5% και σας δανείζει με 5%”

Την έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στηλιτεύει ο γερμανός αρχηγός των Πρασίνων στο ΕΚ Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, με αφορμή τα βάσανα της Ελλάδας.

Ο κ. Κον Μπεντίτ – ο πρώην “κόκκινος Ντάνι” του Μάη του 68 – δηλώνει αλληλέγγυος στους Έλληνες και αναφέρει ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σήμερα είναι ένα ζητούμενο, αλλά και ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις σε προβλήματα όπως της Ελλάδας.

“Η παρούσα κατάσταση είναι παράλογη. Η Γερμανία δανείζεται με 1,5% τόκο για να δανείσει στην Ελλάδα με 5%” αναφέρει.

Ο ηγέτης των ευρωπαίων Πρασίνων δηλώνει- όταν ερωτάται για την πολιτική του Γ. Παπανδρέου εν μέσω κρίσης – ότι “προσπαθεί να ανταποκριθεί στην κρίση με ένα συνολικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων”. “Το ζήτημα είναι αν ο πρωθυπουργός σας είναι ικανός να κατονομάσει τους υπεύθυνους της διαπλοκής που οδήγησαν στην καταστροφή. Γιατί αναμφισβήτητα υπήρχαν κάποιοι διαπλεκόμενοι που επωφελήθηκαν απότη διαφθορά του συστήματος”, σημειώνει συμπίπτοντας έτσι με τη γνώμη πολλών Ελλήνων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: Άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ προτείνει το Ιράν, συνομιλίες για πυρηνικά αργότερα
Στη Ρωσία έφτασε ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί για επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν - Οι ΗΠΑ θέλουν το Ιράν να αναστείλει τον εμπλουτισμό ουρανίου για τουλάχιστον μία δεκαετία
Τάνκερ κοντά στα Στενά του Ορμούζ
Στα γαλανόλευκα η 5η λεωφόρος του Μανχάταν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Η Ομογένεια της Αμερικής τίμησε την 205η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας - Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς και οι βουλευτές Αθανάσιος Παπαθανάσης (ΝΔ) και Γιώργος Γαβρήλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Screenshot
10