Κόσμος

Κοντά σε συμφωνία η ΕΕ για τα Γενετικά Τροποποιημένα Προϊόντα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία που θα επιτρέπει την καλλιέργεια των Γενετικά Τροποποιημένων Προϊόντων (ΓΤΠ) στην επικράτειά της, αλλά και τη δυνατότητα των κρατών-μελών να απαγορεύουν τις καλλιέργειες στο έδαφός τους.

Αυτό επισημαίνεται σε ανάλυση του πρακτορείου Belga σχετική με τη συμβιβαστική συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Συμβούλιο των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες υπό την προεδρία του Γιάννη Μανιάτη.

«Μία πολιτική συμφωνία διαμορφώθηκε, και ευελπιστούμε να φτάσουμε στην υιοθέτηση τελικής συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους» σημείωσε ο Έλληνας υπουργός.

Όπως αναφέρεται στην ανάλυση του βελγικού πρακτορείου ειδήσεων, ο συμβιβασμός επιτρέπει σε κάθε κράτος να απαγορεύσει την καλλιέργεια ΓΤΠ σε όλη ή σε μέρος της επικράτειάς του για λόγους άλλους από την υγεία και το περιβάλλον, όπως η δημόσια τάξη ή ο αγώνας ενάντια στη διασπορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tέλος από το ΣτΕ στην καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων με τη μέθοδο της καλλιέργειας

Δράσεις υποστήριξης της καλλιέργειας των οσπρίων προωθεί το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι το πυραυλικό σύστημα Patriot που στέλνει η Ελλάδα στην Κάρπαθο
Πρόκειται για το σημαντικότερο αμυντικό πυραυλικό σύστημα του αμερικανικού στρατού - Μια συστοιχία Patriot είναι ιδιαίτερα ακριβή, με την πλήρη εγκατάσταση των εκτοξευτών, των ραντάρ και των πυραύλων αναχαίτισης να κοστίζει πάνω από 1 δισ. δολάρια
FILE - A Patriot missile mobile launcher is displayed outside the Fort Sill Army Post near Lawton, Okla., on March 21, 2023. (AP Photo/Sean Murphy, File)
Χίλαρι Κλίντον για φωτογραφίες του Μπιλ με γυναίκες να του κάνουν μασάζ: «Δεν είμαι εδώ για να πω την άποψη μου»
Το όνομα του 79χρονου Μπιλ Κλίντον και φωτογραφίες του εμφανίζονται επανειλημμένα σε ντοκουμέντα που σχετίζονται με τις έρευνες αναφορικά με τις εγκληματικές δραστηριότητες του Τζέφρι Επστάιν, ωστόσο ο πρώην πρόεδρος ποτέ δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι
Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον
Ο Τραμπ «δείχνει τα δόντια» του: «Έχουμε απεριόριστο απόθεμα πυρομαχικών, οι πόλεμοι μπορούν να κρατήσουν για πάντα»
Κατηγόρησε τον «κοιμισμένο» Τζο Μπάιντεν πως ξόδεψε χρόνο και χρήματα για να βοηθήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρίζοντάς του υπερσύγχρονο εξοπλισμό
Ντόναλντ Τραμπ 5