Κόσμος

Κορονοϊός: Δωρεάν και εθελοντικά το εμβόλιο στην Πορτογαλία από τον Ιανουάριο

Τα σχέδια της για το εμβόλιο του κορονοϊού αποκάλυψε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας τονίζοντας πως θα εμβολιάσει δωρεάν και σε εθελοντική βάση τον πληθυσμό, ελπίζοντας ότι κατά την πρώτη φάση, που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, θα εμβολιαστεί το 10% των Πορτογάλων.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε άτομα άνω των 50 ετών με υποκείμενα νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες ή πνευμονοπάθειες, τους επαγγελματίες υγείας, τον στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας. Επίσης θα εμβολιαστούν όσοι ζουν και εργάζονται σε οίκους ευγηρίας καθώς και το προσωπικό των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Η πρώτη φάση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μεταξύ Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, είπε ο Φρανσίσκο Ράμος, ο συντονιστής της ομάδας εμβολιασμού που συγκρότησε η κυβέρνηση. Αν υπάρξουν καθυστερήσεις, η πρώτη φάση μπορεί να παραταθεί μέχρι τον Απρίλιο, εξήγησε παρουσιάζοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης.

Κατά τη δεύτερη φάση θα εμβολιαστούν 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι.

«Ο εμβολιασμός είναι ο κύριος παράγοντας της επιτυχίας στη μάχη εναντίον της πανδημίας», τόνισε.

Νωρίτερα, η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο είπε ότι τη διανομή των εμβολίων θα αναλάβει το δημόσιο σύστημα υγείας. Η χώρα έχει υπογράψει συμφωνίες με πολλές εταιρείες (CureVac, Pfizer/BioNTech, Moderna, Sanofi κλπ) για την αγορά 22 εκατομμυρίων δόσεων, έναντι 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα – «Θα έχουμε συμφωνία και θα είναι ισχυρή» λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
«Είχαμε τις διαφορές μας αλλά έχουμε προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, με τη βοήθεια του προέδρου θα προχωρήσουμε στην συμφωνία», τονίζει ο Ουκρανός πρόεδρος
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό