Κόσμος

Κορονοϊός: Εμβόλια για 8 εκατομμύρια ανθρώπους θα πάρει η Αυστρία

Εμβόλια κατά του κορονοϊού για οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους, εφόσον αυτά είναι διαθέσιμα, είναι ο στόχος του υπουργείου Υγείας στην Αυστρία.

Απαντώντας σήμερα σε σχετικό ερώτημα, ανακοίνωσε ότι στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη αποφασίστηκε ότι όλοι οι άνθρωποι που ζουν στην Αυστρία μπορούν να εμβολιαστούν εθελοντικά.

Αυτός ο υπολογισμός πραγματοποιείται ανεξάρτητα από το αν μία ή δύο δόσεις είναι απαραίτητες για την προστασία μέσω εμβολιασμού, αναφέρεται σχετικά, “και σε κάθε περίπτωση, είναι διακηρυγμένος στόχος μας ότι κάθε κάτοικος που ενδιαφέρεται για τον εμβολιασμό θα λάβει επαρκή ποσότητα εμβολίου”.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκαν να μην προχωρήσουν χωριστά, αλλά να συνάψουν από κοινού προκαταρκτικές συμβάσεις με τους κατασκευαστές εν δυνάμει εμβολίων. Με αυτά τα προκαταρκτικά συμβόλαια, δεσμεύονται ποσότητες παράδοσης που θα κατανεμηθούν εντός της ΕΕ ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε χώρας, και ως εκ τούτου η Αυστρία έχει μερίδιο 2%.

Μέχρι στιγμής, υπήρξε συμφωνία με την AstraZeneca για πάνω από 300 εκατομμύρια δόσεις συν 100 εκατομμύρια επιπλέον προαιρετικά, που σημαίνει ότι –εάν το εμβόλιο AstraZeneca αποδειχθεί αποτελεσματικό και ανεκτό και λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων– η Αυστρία θα έχει σταθερά περίπου έξι εκατομμύρια δόσεις.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Υγείας στην Αυστρία, ένα πλεονέκτημα της σύναψης κοινής σύμβασης είναι ότι ο κίνδυνος σύναψης συμβάσεων προμήθειας με τους κατασκευαστές και συμμετοχής στο κόστος έρευνας και παραγωγής βαρύνει την ΕΕ συνολικά και όχι κάθε μεμονωμένη χώρα.

Προστίθεται δε, ότι εκτός από την προκαταρκτική σύμβαση με την AstraZeneca, η ΕΕ διαπραγματεύεται με άλλες πέντε εταιρείες, και αυτό χρησιμεύει στο να εξασφαλιστεί η πιο ισορροπημένη γκάμα εμβολίων και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ