Κόσμος

Κορονοϊός: Γερμανική «απόβαση» στη Μόσχα για εμβολιασμό με το Sputnik-V

Δεκάδες οργανωμένα γκρουπ με Γερμανούς πολίτες καταφτάνουν στη Μόσχα για να λάβουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού.

Αυτό αναφέρει η ρωσική υπηρεσία της Deutsche Welle, σε ανταπόκρισή της από την Μόσχα σε άρθρο της με τίτλο «Θέλεις να κάνεις εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Μόσχα; Πώς οι Γερμανοί εμβολιάσθηκαν με το Sputnik-V».

Συγκεκριμένα από τα μέσα Απριλίου στην Μόσχα φθάνουν με οργανωμένα γκρουπ Γερμανοί πολίτες για να εμβολιασθούν. Επισημαίνει μάλιστα ότι παρότι στην παρούσα χρονική περίοδο τα ταξίδια ξένων στην Ρωσία για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, τυπικά αποκλείονται, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν εμπόδια για κάτι τέτοιο.

Ο πρώτος δημόσιος εμβολιασμός ξένων έγινε σύμφωνα με την ανταπόκριση του γερμανικού μέσου σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Μόσχας. Ο ανταποκριτής τη DW συναντήθηκε μ’ ένα ζευγάρι Γερμανών που έφθασε αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας στις 16 Απριλίου μαζί με άλλους 50 Γερμανούς πολίτες τους οποίους υποδέχθηκαν δεκάδες κάμερες γερμανικών και ρωσικών τηλεοπτικών δικτύων. Το ζεύγος των Γερμανών δικηγόρων από το Αμβούργο έφθασε στην Μόσχα μέσω του παραρτήματος της νορβηγικής εταιρείας World Visitor.

Το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού εμβολιασμού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V φθάνει τα 2.300 ευρώ. Βασικά οι Γερμανοί που θέλουν να εμβολιασθούν πληρώνουν 1.999 ευρώ για το τουριστικό πακέτο εμβολιασμού, το οποίο περιλαμβάνει, δύο ξεχωριστά ταξίδια στην Μόσχα (ένα για την πρώτη και ένα για την δεύτερη δόση του εμβολίου ) με διαφορά τριών εβδομάδων το καθένα, την τριήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο, το κόστος της βίζας και τις υπηρεσίες του μεταφραστή.

Ωστόσο τα εμβόλια πληρώνονται ξεχωριστά. Το ίδιο το εμβόλιο, όπως λένε οι διοργανωτές είναι δωρεάν ακόμη και για τους ξένους. Όμως οι υπηρεσίες του γιατρού ο οποίος θα εξετάσει τον άνθρωπο που θα εμβολιασθεί και θα του κάνει το εμβόλιο κοστίζουν 300 ευρώ (περίπου 27.000 ρούβλια).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε αν θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία – Ο Ζελένσκι επιτίθεται στον Πούτιν που εξακολουθεί να βομβαρδίζει
«Τα σήματα που στέλνει η Ρωσία» υποδηλώνουν ότι προσπαθεί να αποφύγει μία διμερή συνάντηση, λέει ο Ζελένσκι - Οι όροι του Πούτιν για επίτευξη ειρήνης
Ο Ντόναλντ Τραμπ
2
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία