Κόσμος

Κορονοϊός: Γερμανική «χείρα βοηθείας» στην Πορτογαλία με γιατρούς και αναπνευστήρες

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα στείλουν περισσότερους από 20 γιατρούς και νοσηλευτές στην Πορτογαλία, όπου οι κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας εξαντλούνται, έπειτα από την έξαρση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

«Στηρίζουμε τους φίλους μας στην Πορτογαλία, που βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα δραματική κατάσταση», δήλωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Ένα αεροσκάφος που μεταφέρει 26 γιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικούς όπως και 40 κινητούς και 10 σταθερούς αναπνευστήρες θα αναχωρήσει για τη Λισαβόνα την Τετάρτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

Η Πορτογαλία, που ανακοίνωσε το Σάββατο ότι μονάχα 7 εκ των συνολικά 850 κλινών της σε ΜΕΘ για Covid-19 στην ηπειρωτική χώρα είναι ελεύθερες, ζήτησε βοήθεια από τη γερμανική κυβέρνηση

Τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, με πληθυσμό λίγο πάνω από 10 εκατομμύρια πολίτες, βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με τα ασθενοφόρα να σχηματίζουν ουρές, πολλές φορές για ώρες, λόγω της έλλειψης κρεβατιών, την ώρα που ορισμένες μονάδες δίνουν μάχη να βρουν χώρο στα νεκροτομεία τους για τη φύλαξη των σορών των θυμάτων.

Η γερμανική στρατιωτική ομάδα θα φέρει επίσης 150 νοσοκομειακά κρεβάτια στην Πορτογαλία και σκοπεύει να μείνει εκεί αρχικά για 3 εβδομάδες, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

«Ο κορονοϊός είναι μια πρόκληση για όλους εμάς και το γερμανικό σύστημα υγείας δέχεται επίσης πιέσεις», τόνισε η Κραμπ-Καρενμπάουερ.

«Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι ότι ειδικά σε στιγμές σαν κι αυτές, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι αναγκαία», συμπλήρωσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες