Κόσμος

Κορονοϊός: Η Σουηδία επιτρέπει πλέον τις επισκέψεις στα γηροκομεία

Η Σουηδία συνεχίζει την δική της τακτική στο θέμα της διαχείρισης του κορονοϊού και πλέον επιτρέπει τις επισκέψεις στα γηροκομεία.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε από την κυβέρνηση μετά την μείωση του αριθμού των νέων περιστατικών και της βελτίωσης των καθημερινών διαδικασιών που στόχο είχαν να αποτραπούν νέα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας στη Σουηδία.

Η αύξηση στα κρούσματα και τους θανάτους σε γηροκομεία οδήγησαν την κυβέρνηση στη Σουηδία να προχωρήσει σε απαγόρευση των επισκέψεων στις αρχές Απριλίου και ο περιορισμός αυτός ισχύει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Η εθνική απαγόρευση για επισκέψεις σε γηροκομεία υπήρξε για πολλούς ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους ένας από τους δυσκολότερους περιορισμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Λένα Χάλενγκρεν, υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Η μείωση στις νέες μολύνσεις σε όλο τον πληθυσμό, τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί στα κέντρα φροντίδας, μαζί με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές από τις αρχές σημαίνουν ότι η απαγόρευση μπορεί να αρθεί».

Ενώ πολλές χώρες στην Ευρώπη καταγράφουν αύξηση στα νέα περιστατικά, ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα στη Σουηδία τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, η χώρα έχει καταγράψει πολύ περισσότερους θανάτους από την έναρξη της πανδημίας,περίπου 5.850, με βάση τον πληθυσμό της συγκριτικά με τα γειτονικά της κράτη.

Η Νορβηγία, με τον μισό περίπου πληθυσμό από τα 10,2 εκατ. κατοίκους της Σουηδίας, έχει καταγράψει περίπου 265 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση