Κόσμος

Κορονοϊός: Κλείνει τα σύνορα για 15 ημέρες η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία αποφάσισε να περιορίσει τις μετακινήσεις των πολιτών προς το εξωτερικό για τις επόμενες 15 ημέρες, αρχής γενομένης από την Κυριακή.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Εντουάρντο Καμπρίτα ο οποίος τόνισε στο κοινοβούλιο στην Πορτογαλία πως «εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, για το επόμενο δεκαπενθήμερο θα περιοριστούν οι μετακινήσεις, από αέρος, ξηράς και θάλασσας».

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή. Από την περασμένη εβδομάδα η Λισαβόνα διέκοψε την αεροπορική σύνδεσή της με το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ από αύριο σταματούν και οι πτήσεις από και προς τη Βραζιλία. Θα επανέλθουν επίσης οι έλεγχοι στα σύνορα, μήκους 1.200 χιλιομέτρων, με την Ισπανία.

Σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στην Πορτογαλία 16.423 νέα κρούσματα και 303 θάνατοι από την Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1