Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Κούβα

Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Κούβα

Για ακόμη μια μέρα η Κούβα κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού. Μέσα σε 24 ώρες, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώθηκαν 3.591 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Τα σχεδόν 3.600 κρούσματα είναι αριθμός άνευ προηγουμένου από την αρχή της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Κούβα και το δεύτερο αρνητικό ρεκόρ που καταγράφει η χώρα σε λίγες μέρες.

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον απολογισμό, υπέκυψαν στην Covid-19 άλλοι 15 ασθενείς.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην Κούβα έχει φθάσει τους 1.387 νεκρούς και τα κρούσματα συνολικά είναι 210.913.

Η δυτική επαρχία Ματάνσας (874 κρούσματα σε 24 ώρες) είναι πλέον το επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης να φθάνει τις 1.226,3 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Ο υπουργός Υγείας Χοσέ Άνχελ Πορτάλ επισήμανε ότι η έξαρση των μολύνσεων οφείλεται στο – και περιπλέκεται από το – γεγονός πως κυκλοφορούν στη χώρα πιο μολυσματικά παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού.

Οι αρχές συνεχίζουν τον εμβολιασμό του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Έχουν λάβει μια δόση πάνω από 2,89 εκατ. πολίτες. Έχουν χορηγηθεί 6,71 εκατ. δόσεις. Σκοπός είναι να ανοσοποιηθεί πρακτικά όλος ο πληθυσμός της χώρας (11,3 εκατ.) μέσα στη χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις