Κόσμος

Κορονοϊός: Πάνω από 1,5 εκατομμύριο οι νεκροί στη Λατινική Αμερική

Ο κορονοϊός θερίζει στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική καθώς οι νεκροί έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο από την αρχή της πανδημίας.

Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό συγκεκριμένα ξεπέρασε χθες τους 600.000 στη Βραζιλία, τη χώρα που πενθεί τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.

Το Μεξικό, το Περού, η Κολομβία και η Αργεντινή έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων μετά τη Βραζιλία. Με 605 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, το Περού είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων εξαιτίας της νόσου στην περιοχή.

Η πανδημία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 4,83 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από τα τέλη Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ