Κόσμος

Κορονοϊός: Ρεκόρ νοσηλευομένων στη Βρετανία – «Γονατίζουν» νοσοκομεία και υγειονομικό προσωπικό

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βρετανίας με τον αριθμό των νοσηλευόμενων από κορονοϊό να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ.

Ξεπέρασε μάλιστα και την  κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο και ο αριθμός των μολύνσεων έφθασε σε νέο ρεκόρ, ρίχνοντας τους υγειονομικούς «στο κέντρο της καταιγίδας», σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας.

Χθες, Δευτέρα, το πρωί, 20.426 άνθρωποι νοσηλεύονταν στην Αγγλία από την ασθένεια, έναντι 18.974 κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος, στις 12 Απριλίου.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί μόνο μέσα σε μία ημέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθε σε 41.385 ξεπερνώντας το όριο των 40.000 για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Συνολικά, περισσότεροι από 2,3 εκατ. άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό στη Βρετανία, εκ των οποίων τουλάχιστον 71.000 έχουν πεθάνει.

«Πολλοί ανάμεσά μας έχουν χάσει μέλη της οικογένειάς τους, φίλους, συναδέλφους και –σε μια περίοδο του χρόνου που είναι κανονικά εορταστική– πολλοί άνθρωποι αισθάνονται όπως είναι φυσικό ανησυχία, αποστέρηση και κόπωση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Αγγλίας, Σάιμον Στίβενς, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Και να ‘μαστε πάλι στο κέντρο της καταιγίδας με ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού που σαρώνει την Ευρώπη και αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.

Επιβαρυμένες οι υπηρεσίες των νοσοκομείων 

Οι υπηρεσίες των νοσοκομείων είναι «πολύ, πολύ επιβαρυμένες», δήλωσε σήμερα ο Μάθιου Κέρσοου, αξιωματούχος ενός νοσοκομείου στο Κρόιντον, νότια του Λονδίνου, κάνοντας λόγο στο BBC για μια «δύσκολη στιγμή».

Η βρετανική κυβέρνηση υπολογίζει στα εμβόλια προκειμένου να εξέλθει από την κρίση.

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες τη γνώμη της για το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από το βρετανικό εργαστήριο AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μετά την έγκριση εκείνου των Pfizer/BioNTech που έχει χορηγηθεί σε περισσότερους από 600.000 ανθρώπους από τις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Σάιμον Στίβενς εκτίμησε πως «μόνο στο τέλος της άνοιξης» θα έχουν εμβολιαστεί όλοι άνθρωποι που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες στη χώρα. «Αυτό αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη αναλαμπή ελπίδας για τη χρονιά που έρχεται», υπογράμμισε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2