Κυριακή, 19 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κορονοϊός:”Σε μερικούς μήνες” τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών στη Βρετανια

Κορονοϊός:”Σε μερικούς μήνες” τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών στη Βρετανια

Η Βρετανία είναι από τις χώρες που παλεύουν για να νικήσουν τον κορονοϊό, ωστόσο, απαιτείται ακόμα αρκετός χρόνος.

Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για πιθανά φάρμακα που θα μπορούσαν να θεραπεύσουν τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός απέχουν ενδεχομένως μερικούς μήνες, δήλωσε σήμερα ο Τζόναθαν Βαν-Ταμ, ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αγγλίας.

Ο Βαν-Ταμ είπε ότι η Βρετανία θέλει να προχωρήσει σε νέα φάρμακα στον επόμενο γύρο των κλινικών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων που έχουν παρασκευαστεί για άλλες ασθένειες αλλά ίσως «μπορούν να παίξουν κάποιον ρόλο».«Ξέρω ότι θα τεθεί η ερώτηση για το πότε θα έχουμε κάποια αποτελέσματα από αυτές τις κλινικές μελέτες και η ευθεία απάντησή μου προς εσάς είναι: Δεν ξέρω. Πιστεύω, σε μερικούς μήνες», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ τόνισε ότι μέχρι να βρεθούν αποτελεσματικές θεραπείες για τον Covid-19, η μόνη προστασία για τους ανθρώπους είναι να μείνουν στο σπίτι. Υπενθύμισε ότι μέχρι στιγμής οι κλινικές μελέτες επικεντρώνονται σε προϋπάρχοντα αντιιικά και στεροειδή.

«Χρειαζόμαστε περισσότερους ασθενείς να συμμετάσχουν εθελοντικά στις δοκιμές επειδή όσο μεγαλύτερες είναι οι δοκιμές, τόσο καλύτερα θα είναι τα δεδομένα και τόσο γρηγορότερα θα βρούμε θεραπείες», πρόσθεσε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις