Κόσμος

Κορονοϊός: Σκέψεις για παράταση του lockdown μέχρι τα Χριστούγεννα στη Γερμανία

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση και στη Γερμανία και σύμφωνα με τοπικά μέσα υπάρχουν σκέψεις για παράταση του μερικού lockdown τουλάχιστον λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων του Βερολίνου «Berliner Morgenpost» και «Tagesspiegel» καθώς επίσης του οικονομικού περιοδικού «Business Insider» τα ομόσπονδα κρατίδια στη Γερμανία σκέφτονται την παράταση του μερικού lockdown, το οποίο λήγει στο τέλος του μήνα, έως τουλάχιστον λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Την επόμενη Τετάρτη, οι ηγέτες των κρατιδίων θα αποφασίσουν μαζί με την καγκελάριο Μέρκελ πώς θα προχωρήσουν στο θέμα της αντιμετώπισης της κρίση του κορονοϊού. Αναμένεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των κρατιδίων θα συζητήσουν για την διατύπωση μιας κοινής πρότασης για την παράταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), θα εξεταστούν επίσης κατά τη διάρκεια των συζητήσεων των ομόσπονδων κρατιδίων περαιτέρω πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στα σχολεία στη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Σάλος στο Fox News για τις δηλώσεις κατά των αστέγων – Ο Μπράιαν Κίλμιντ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό του
Ο Μπράιαν Κίλμιντ σόκαρε σε ζωντανή μετάδοση προτείνοντας να χορηγούνται θανατηφόρες ενέσεις σε άστεγους που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές – Μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη
Ο Μπράιαν Κίλμιντ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 2
Οι καύσωνες, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες του φετινού καλοκαιριού κόστισαν στην Ευρώπη 43 δισεκατομμύρια ευρώ
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2029, τα κόστη που προκλήθηκαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2025 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ - Σε δυσκολότερη θέση Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo
To BBC παγίδευσε τον άνδρα - κλειδί πίσω από τα porta potty parties στο Ντουμπάι - «Πολλά κορίτσια μπορούν να κάνουν ό,τι θέλεις»
Μια εντυπωσιακή έρευνα του BBC ταυτοποίησε τον Τσαρλς Μουεσίγκουα, πρώην οδηγό λεωφορείου στο Λονδίνο, ως τον αρχηγό ενός κυκλώματος πορνείας που δραστηριοποιείται στις πιο ακριβές συνοικίες του Ντουμπάι
Στιγμιότυπο οθόνης του άνδρα με το παρατσούκλι Abbey, στο βίντεο του BBC 2