Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κόσοβο: Η Κομισιόν θα χορηγήσει 23,5 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη των σερβικών δήμων

Κόσοβο: Η Κομισιόν θα χορηγήσει  23,5 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη των σερβικών δήμων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χορήγηση πακέτου οικονομικής βοήθειας 23,5 εκ. ευρώ από τα προενταξιακά ταμεία για την ανάπτυξη των σερβικών δήμων στο Κόσοβο και το μεγαλύτερο μέρος του ποσού θα διατεθεί στους δήμους στο βορρά, όπως ανακοινώθηκε από την έδρα της ΕΕ.

Η ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια για έργα υποδομών και ανάπτυξης των θεσμών ανέρχεται συνολικά σε 38,5 εκ. ευρώ, καθώς τον Οκτώβριο είχε διατεθεί το ποσό των 15 εκ. ευρώ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τονίζεται ότι οι συγκεκριμένοι πόροι δεν είναι μέρος της βοήθειας προς το Κόσοβο, που ανέρχεται σε 70 εκ. ευρώ.

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε με την αφορμή αυτή δήλωσε ότι η χορήγηση οικονομικής βοήθειας αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης από την ΕΕ των προσπαθειών που κατέβαλαν το Βελιγράδι και η Πρίστινα για την εξομάλυνση των σχέσεων.

“Οι πόροι θα συμβάλουν στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή και θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή των πολιτών” υπογράμμισε ο κ. Φούλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσοβο: Το Δημοκρατικό Κόμμα επικράτησε σε 10 δήμους, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών

Επαφές του υπ. Εξωτερικών του Κοσόβου στη Σόφια

“Νίκησε η Σερβία”, δήλωσε ο νικητής των δημοτικών εκλογών στη βόρεια Μιτρόβιτσα του Κοσόβου

Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσόβου, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε