Κόσμος

Κρατούμενος βασανίστηκε μέχρι θανάτου για μία κάρτα SIM

Ο νεαρός ήταν κρατούμενος στις αιγυπτιακές φυλακές Τόρα και έχασε τη ζωή του επειδή είχε στο κελί του μία κάρτα κινητού τηλεφώνου.

Ο Έσαμ Άλι Άτα Άλι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών από στρατοδικείο στις 25 Φεβρουαρίου. Ο νεαρός, εν αγνοία της οικογένειάς του, μεταφέρθηκε από τη φυλακή στο νοσοκομείο Κασρ ελ-Αΐνι, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από άγρια βασανιστήρια

Ο Έσαμ Άτα “είχε ζητήσει μια κάρτα SIM από τη μητέρα του κι εκείνη του την έδωσε. Όμως τον μαρτύρησαν και τον βασάνισαν”, είπε ένας δικηγόρος που ήρθε σε επαφή με την οικογένεια.

Ο νεαρός είχε ενημερώσει την οικογένειά του για την κακομεταχείριση που του επιφύλαξαν στη φυλακή, περιγράφοντάς τους ένα βασανιστήριο κατά το οποίο του έβαζαν σωλήνες νερού στο στόμα και τον πρωκτό. Αργότερα τον υπέβαλαν και πάλι σε βασανιστήρια αλλά “κάτι δεν πήγε καλά”, όπως είπε ο δικηγόρος

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ζητήσει να γίνει νεκροτομή, όπως πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας διαψεύδουν ότι ο Έσαμ βασανίστηκε. Μία πηγή είπε μάλιστα ότι ο κρατούμενος αισθάνθηκε άσχημα κατά το επισκεπτήριο όπου ήταν παρούσες η μητέρα του και η αρραβωνιαστικιά του και ότι στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε καταπιεί ναρκωτικά χάπια.

Η υπόθεση του Έσαμ ήρθε στη δημοσιότητα δύο ημέρες μετά την καταδίκη δύο αστυνομικών για τη συμμετοχή τους στο θάνατο του Χάλεντ Σαΐντ, ενός νεαρού Αιγύπτιου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου τον Ιούνιο του 2010. Η αστυνομία είχε τότε υποστηρίξει ότι ο Σαΐντ πέθανε επειδή τη στιγμή της σύλληψής του κατάπιε ένα σακουλάκι με ναρκωτικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζέφρι Επστάιν είχε βάλει στο μάτι τον Σκορπιό – Όλη η αλληλογραφία για να αγοράσει το νησί του Ωνάση
Συνομιλητές του Επστάιν ήταν ο Μπόρις Νίκολιτς, βιοτεχνολόγος κι άλλοτε συνεργάτης του Μπιλ Γκέιτς, καθώς και ένα πρόσωπο-κλειδί στον χώρο των πολυτελών ακινήτων, ο Γάλλος Ρισάρ Ζιρό
Τζέφρι Επστάιν