Κόσμος

Ξύλο στο τουρκικό κοινοβούλιο!

 Συμπλοκή σημειώθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο μεταξύ εθνικιστών βουλευτών και συναδέλφων τους του φιλοκουρδικού κόμματος για τη χρήση της λέξης «Κουρδιστάν», που εδώ και καιρό είναι ταμπού στην τουρκική πολιτική.

 Οι αρχές της Άγκυρας αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τη λέξη «Κουρδιστάν» για να αναφερθούν την αυτόνομη περιοχή των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, προτιμώντας τον όρο «κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση», καθώς φοβούνται ότι ο όρος «Κουρδιστάν» ενδέχεται να ενθαρρύνει τις αυτονομιστικές βλέψεις των Κούρδων της Τουρκίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ONALERT.GR


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μαρκ Ρούτε συζήτησε με τον Τραμπ «τρόπους για να παραμείνει ασφαλής» η Γροιλανδία: «Είχαμε μια καλή συζήτηση»
Σύμφωνα με τον ίδιο, περαιτέρω συζητήσεις «θα διασφαλίσουν, κυρίως σε ό,τι αφορά τη Γροιλανδία, ότι θα φροντίσουμε πως οι Κινέζοι και οι Ρώσοι δεν θα αποκτήσουν πρόσβαση στη Γροιλανδία»
Μαρκ Ρούτε
Αλαλούμ και γκρίνια με τη «συμφωνία» Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Λέει ψέματα» – «Είναι μια ιδέα» απαντά ο ίδιος
Η βουλευτής Σάσα Φάξε κατήγγειλε ότι οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς τη συμμετοχή της Γροιλανδίας, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτες διαπραγματεύσεις»
Γροιλανδία
Εκκενώθηκε προληπτικά το συνεδριακό κέντρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Ντάβος μετά από αναφορές για παράξενη μυρωδιά
Σύμφωνα με αναφορές, πυρκαγιά ξέσπασε σε μια ξύλινη καλύβα κοντά στο ξενοδοχείο που στεγάζει το συνεδριακό κέντρο, προκαλώντας την εκκένωση του κτιρίου
Πυροσβέστες έξω από το Συνεδριακό Κέντρο κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος στην 56η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός