Κόσμος

Κύπρος: Αυξημένη συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές σε σχέση με το 2018

Στους 312,008 ανέρχονται οι ψηφοφόροι που προσήλθαν στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, ποσοστό που αναλογεί στο 55,6% του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εφορο Εκλογών Κώστα Κωνσταντίνου, συγκριτικά με την αντίστοιχη ώρα κατά τις περασμένες προεδρικές εκλογές του 2018 στην Κύπρο, παρατηρήθηκε αυξημένη συμμετοχή κατά 4,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Το φαβορί των εκλογών Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού ψήφισε δήλωσε πως «μόλις άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα εδώ στη Γεροσκήπου στον τόπο που γεννήθηκα, στον τόπο που μεγάλωσα γιατί ειδικότερα όταν είσαι στην πολιτική ζωή του τόπου δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ από πού ξεκίνησες. Γιατί αν ξεχάσεις από πού ξεκίνησες δεν μπορείς να έχεις πυξίδα για το μέλλον. Σήμερα είναι γιορτή. Σήμερα είναι η μέρα της δημοκρατίας.

Η κάθε Κύπρια, ο κάθε Κύπριος μπορούν ναι με την ψήφο τους να καθορίσουν το μέλλον της πατρίδας μας. Απευθύνομαι ειδικότερα στη νέα γενιά του τόπου μας, στο μέλλον της πατρίδας μας, στα δικά μας παιδιά, που πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία, αφού το μέλλον ανήκει σε όλους αυτούς. Έχω την αισιοδοξία, έχω την πεποίθηση αν θέλετε ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή. Ο κυπριακός λαός είναι περήφανος, ο κυπριακός λαός είναι ελεύθερος και το έχει αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία του τόπου μας ότι στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας είναι εδώ. Η επόμενη μέρα των εκλογών όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, το οποίο πρέπει να είναι σεβαστό στο πλαίσιο της δημοκρατίας, πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους. Οι εκλογές θα τελειώσουν, οι προκλήσεις όμως και τα προβλήματα που έχουμε θα είναι ενώπιον μας. Μόνο μέσα από την ενότητα, μέσα από μια συλλογική προσπάθεια μπορούμε πραγματικά ν’ ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού γιατί το βασικό ζητούμενο είναι ν’ ανταποκριθούμε με επιτυχία σε όλα αυτά που ο κυπριακός λαός αναμένει από τον νέο ηγέτη της χώρας μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για νέους σεισμούς – Το «προφητικό» manga και οι εκκλήσεις των αρχών στους πολίτες να μην πιστεύουν σε κόμικ
Ένα manga του 1999 «προβλέπει» ισχυρό μεγα - σεισμό τον Ιούλιο, προκαλώντας ανησυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, που αποφεύγει να επισκεφτεί για διακοπές τη χώρα
Σεισμός στην Ιαπωνία
Κραυγή αγωνίας για αγνοούμενες ανήλικες κατασκηνώτριες από τις πλημμύρες στο Τέξας - «Βγαίναμε κολυμπώντας από τα παράθυρα»
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης είχε διασώσει ή απομακρύνει 237 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 167, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανήλικων κατασκηνωτών
Ένα drone δείχνει οχήματα βυθισμένα στα νερά μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού Guadalupe