Κόσμος

Κύπρος: Νεκρός από όπλο αστυνομικού ένας 24χρονος – Η «περίεργη» νεκροψία και οι καταγγελίες για συγκάλυψη

Σε διαθεσιμότητα ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 24χρονου

Νεκρός από πυροβολισμό αστυνομικού, έπεσε ένας 24χρονος Πακιστανός στην Κύπρο, με την δολοφονία του να έχει ξεσηκώσει κύμα οργής σε όλο το νησί καθώς πολλοί κάνουν λόγο για συγκάλυψη.

Το θανατηφόρο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς έγινε το βράδυ της Δευτέρας (06.01.2025), όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν διακινητές παράνομων μεταναστών από τα κατεχόμενα στο μικτό χωριό Ποταμιά στη Νεκρή Ζώνη της Κύπρου.

Μετά την επιχείρηση των αστυνομικών, η υπόθεση έληξε χωρίς υποτιθέμενους τραυματίες αλλά λίγες ώρες μετά εντοπίστηκε η σορός του 24χρονου Πακιστανού και κάπως έτσι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

Η σορός του 24χρονου που φέρεται πως ανήκει στην ομάδα των διακινητών, οδηγήθηκε για νεκροτομή – νεκροψία. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το θύμα δήλωσε πως ο θάνατός του δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια αν και ο 24χρονος πέθανε από εσωτερική αιμορραγία που του προκάλεσε σφαίρα όπλου.

Πέντε ημέρες μετά, η αστυνομία της Κύπρου με ανακοίνωσή της υποστήριξε πως ο θάνατος του 24χρονου εμπλέκεται με τους πυροβολισμούς που έπεσαν την ίδια ημέρα στο επεισόδιο με τους διακινητές μεταναστών.

Μετά τις έρευνες που έγιναν για τις συνθήκες θανάτου του 24χρονου, φάνηκε πως ο 24χρονος είτε αφέθηκε τραυματισμένος στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ή εγκαταλείφθηκε ενώ ήδη είχε φύγει από τη ζωή.

Δίπλα του μάλιστα βρέθηκε και τσάντα με μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όπως διαφάνηκε από τον βαλλιστικό έλεγχο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο θάνατός του προκλήθηκε από τραύμα σφαίρας η οποία ανήκει σε όπλο αστυνομικού.

Το γεγονός πως πέρασαν 4 ημέρες για ανακαλυφθεί στη νεκροτομή η σφαίρα στο σώμα του και να κληθεί τελικά Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Πολιτικά κόμματα αφήνουν υπόνοιες ότι προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση δολοφονίας του 24χρονου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το διορισμό ερευνώντα λειτουργού για την απόφαση ενώ διατάχθηκε έρευνα στην αστυνομία.

Μετά τις αποκαλύψεις, ο υπουργός Υγείας έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιατροδικαστή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Νέα μαζική επίθεση με πυραύλους από την Τεχεράνη
Δύο οι νεκροί από την επίθεση του Ισράηλ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Ιράν - Ο Τραμπ επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον - Σύγκληση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο
Ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη στο Ιράν / Πηγή φωτογραφίας: Majid Asgaripour
Ανανεώθηκε πριν 12 λεπτά
1
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη 3