Κόσμος

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δε θα εγκαταλείψει ποτέ το τραπέζι διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της για την "απώλεια εμπιστοσύνης" στην οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλώνοντας ότι δεν βλέπει "σημαντική βελτίωση" στο επόμενο διάστημα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι έρευνες για το σκάνδαλο του Libor, το επιτόκιο των διατραπεζικών χορηγήσεων που ορισμένες τράπεζες χειραγώγησαν, θα “ενθαρρύνουν” τις προσπάθειες των αρχών για την επίτευξη ενός “αξιόπιστου” δημοσιονομικού κανονισμού.

Η Λαγκάρντ τόνισε επίσης ότι η ευρωζώνη δεν είναι “το μόνο πρόβλημα” της παγκόσμιας οικονομίας, τονίζοντας ιδιαίτερα τα “σημαντικά ερωτήματα” σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση των ΗΠΑ.

Η ίδια διευκρίνισε εξάλλου για την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον, ότι το ΔΝΤ δεν θα αφήσει “ποτέ το τραπέζι των διαπραγματεύσεων” με την Ελλάδα, αλλά θα “απαιτήσει” την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που απαιτείται από τους διεθνείς πιστωτές της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Όλο λόγια είναι στην Ελλάδα-από μέτρα τίποτα”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS