Κόσμος

Λαβρόφ για Λιβύη: Σάρατζ και Χάφταρ αρνούνται να βρεθούν ακόμη και στο ίδιο δωμάτιο

Σχεδόν έτοιμα είναι τα σχέδια των τελικών κειμένων της διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ πάντως εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός πως οι δυο εμπόλεμες πλευρές αρνούνται να συναντηθούν.

«Τα τελικά κείμενα είναι τώρα, κατά την γνώμη μου, σχεδόν εγκεκριμένα…Σέβονται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Λιβύη», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο κ. Λαβρόφ δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των κειμένων, ενώ δεν φάνηκε και τόσο αισιόδοξος για τη Λιβύη, παρά την τήρηση της εκεχειρίας από τις 12 Ιανουαρίου, που πέτυχαν οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στη σχέση ανάμεσα στους δύο βασικούς εμπόλεμους, του επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης Φάγεζ αλ-Σάρατζ και του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ, τόνισε πως παραμένει «τεταμένη».

«Αρνούνται ακόμη και να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πιο σημαντικό τώρα είναι, μετά την διάσκεψη του Βερολίνου, …οι λιβυκές πλευρές να μην επαναλάβουν τα σφάλματα του παρελθόντος θέτοντας νέους όρους και εκτοξεύοντας η μία στην άλλη κατηγορίες», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών που θα βρίσκεται την Κυριακή στο Βερολίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ