Κόσμος

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία μέχρι τις συνομιλίες

Η Ρωσία δεν πρόκειται να σταματήσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι τους επόμενους γύρους ειρηνευτικών συνομιλιών, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ρώσοι αξιωματούχοι λένε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία δεν προχωρούν τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν και κατηγόρησαν τη Δύση ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει τις διαπραγματεύσεις προβάλλοντας κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου κατά των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, κάτι που η Μόσχα αρνείται.

Μιλώντας σε συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Λαβρόφ είπε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να μην συνεχίσει τις συνομιλίες με την Ουκρανία, αλλά επέμεινε ότι η Μόσχα δεν θα σταματήσει τη στρατιωτική της επιχείρηση όταν οι πλευρές συναντηθούν ξανά.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την αναστολή της στρατιωτικής δράσης κατά τον πρώτο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά ότι η θέση της Μόσχας έκτοτε άλλαξε.

«Αφού πειστήκαμε ότι οι Ουκρανοί δεν σχεδίαζαν να ανταποκριθούν, πάρθηκε μια απόφαση ότι κατά τους επόμενους γύρους συνομιλιών, δεν θα υπάρξει παύση (στη στρατιωτική δράση) εφόσον δεν επιτευχθεί τελική συμφωνία», είπε ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα το Κίεβο ότι παρουσίασε στη Μόσχα ένα «απαράδεκτο» σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας που παρέκκλινε από τις συμφωνίες που είχαν καταλήξει προηγουμένως οι πλευρές.

Το Κίεβο απέρριψε τους ισχυρισμούς Λαβρόφ τότε ως μια τακτική για να υπονομεύσει την Ουκρανία ή να αποσπάσει την προσοχή από τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου κατά των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Στη συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα, ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι οι εκκλήσεις του επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ να συνεχίσει το ευρωπαϊκό μπλοκ να εξοπλίζει το Κίεβο, σηματοδοτούν μια «πολύ σοβαρή ανατροφή» στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ «επιστρέφει» στην εκεχειρία μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά της Χαμάς στη Γάζα – «Πάγωσε» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας
Τα σχέδια εκεχειρίας που συμφωνήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ φαίνεται ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τιναχτούν στον αέρα
Πυκνοί καπνοί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Μουσείο του Λούβρου: Αυτά είναι τα κοσμήματα που εκλάπησαν μετά τη θεαματική ληστεία – Σώθηκε το «καταραμένο» διαμάντι
Η λεία, ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας, περιλαμβάνει οκτώ εξαιρετικά κοσμήματα που αφηγούνται την ιστορία των βασιλισσών και αυτοκρατειρών της Γαλλίας, τα οποία κλάπηκαν μέσα σε μόλις 7 λεπτά από τη Γκαλερί Απόλλων
Κολιέ και σκουλαρίκια με σμαράγδια από το σετ κοσμημάτων της Μαρίας-Λουίζας
Μουσείο του Λούβρου: Βίντεο από τη στιγμή που οι διαρρήκτες κλέβουν τα κοσμήματα στη Γκαλερί Απόλλων
Οι εικόνες δείχνουν έναν από τους διαρρήκτες τη στιγμή που κλέβει τα κοσμήματα στο Λούβρο - Η λίστα των κλεμμένων αντικειμένων αποκαλύφθηκε από το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού
Στιγμιότυπο από το βίντεο που τραβήχτηκε μέσα στο Λούβρο, όταν ο ληστής κλέβει τα κοσμήματα