Κόσμος

Λάβρος ο Φ. Κάστρο κατά του Σαρκοζί για τους Ρομά

Ο 84χρονος Φιντέλ εκτιμά ότι οι απελαθέντες Ρομά από τη Γαλλία είναι θύματα ενός είδους "ρατσιστικού ολοκαυτώματος", χαρακτηρισμό που το Παρίσι έκρινε "απαράδεκτο".

O πρώην πρόεδρος της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, αναφέρει σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σήμερα ότι οι απελάσεις των Ρομά από τη Γαλλία δείχνουν ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί οδεύει προς την “τρέλα” και ανησυχεί για την πυρηνική ισχύ της Γαλλίας.

Ο Φιντέλ Κάστρο υπενθυμίζει ότι “η Γαλλία είναι η τρίτη πυρηνική δύναμη του πλανήτη” και τονίζει ότι “ο Σαρκοζί διαθέτει ένα βαλιτσάκι με κωδικούς για την εκτόξευση μιας από τις πάνω από 300 πυρηνικές βόμβες που διαθέτει η χώρα του”.

“Ας υποθέσουμε ότι ο Σαρκοζί τρελαίνεται, όπως φαίνεται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει. Τι θα κάνει σε μια τέτοια περίπτωση το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τον Σαρκοζί και το βαλιτσάκι του;” αναρωτιέται ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο Νικολά Σαρκοζί διέταξε την απέλαση των Ρομά από τη Γαλλία προς την Ρουμανία και τη Βουλγαρία, μια ενέργεια που καταδικάστηκε από όλη την Ευρώπη.

“Έχει καμία σχέση με την ηθική και το ήθος το να ζητά επίθεση κατά του Ιράν το οποίο κατηγορεί για την πρόθεσή του να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο, παρόμοιου τύπου με τα δικά του; Που είναι η σωφροσύνη και η λογική στην πολιτική του αυτή;”, αναρωτιέται ο κουβανός ηγέτης που επί μήνες επισείει τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου στην περίπτωση επίθεσης κατά του Ιράν.

“Τι θα γίνει στην περίπτωση που η γαλλική ακροδεξιά αποφασίσει να αναγκάσει τον Σαρκοζί να εφαρμόσει μια ρατσιστική πολιτική σε αντίθεση με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα μπορούσε να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά;”

“Αυτός ο χαρακτηρισμός για το ολοκαύτωμα από τον κ. Κάστρο δείχνει την άγνοιά του για την ιστορία και την περιφρόνησή του για τα θύματα. Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι απαράδεκτες”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών στο περιθώριο των συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

“Το ότι ο κ. Κάστρο ενδιαφέρεται τελικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ε, ναι αυτό πραγματικά είναι επαναστατικό”, κατέληξε ειρωνευόμενος ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Όμηρος» του Ιράν τα Στενά του Ορμούζ: Τρία τα πλοία που χτυπήθηκαν – Οι απειλές Τραμπ και ο βομβαρδισμός ιρανικών ναρκοθετικών πλοίων
Και στις τρεις περιπτώσεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή θύματα - Μέσω του πετρελαίου και των Στενών του Ορμούζ πιέζει η Τεχεράνη για τερματισμό του πολέμου
Πλοία
Το Ιράν απειλεί κολοσσούς όπως η Google, η Microsoft, η Nvidia, οικονομικά κέντρα και τράπεζες
Εκπρόσωπος του αρχηγείου Khatam al-Anbiya του Ιράν, που επικαλείται το Al Jazeera, δήλωσε ότι «ο εχθρός μάς έλυσε τα χέρια για να στοχεύσουμε οικονομικά κέντρα και τράπεζες που ανήκουν στις ΗΠΑ και το σιωνιστικό καθεστώς στην περιοχή» - Προειδοποίησε ότι «οι άμαχοι της περιοχής δεν πρέπει να βρίσκονται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τράπεζες»
Καπνοί στη Βηρυτό
Άγαλμα των Τραμπ και Επστάιν εμπνευσμένο από σκηνή του «Τιτανικού» στην Ουάσιγκτον – «I’m the king of the world»
Ο τίτλος του έργου «Ο βασιλιάς του κόσμου» αποτελεί μια αναφορά στην ατάκα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενώ αγκάλιαζε την αγαπημένη του, Ρόουζ, που υποδυόταν η Κέιτ Γουίνσλετ
Γιγαντιαίο άγαλμα των Τραμπ και Επστάιν εμπνευσμένο από σκηνή του «Τιτανικού» στην Ουάσιγκτον
Βίκυ Σάφρα: Η Θεσσαλονικιά που πήγε στη Βραζιλία και βρέθηκε στη λίστα Forbes με περιουσία που φτάνει τα 27 δισ. δολάρια
Η Βίκυ Σάφρα και τα τέσσερα ενήλικα παιδιά της κληρονόμησαν την περιουσία τους από τον αποβιώσαντα σύζυγό της και πατέρα τους, τον τραπεζίτη Τζόζεφ Σαφρά, ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2020
σάφρα τράπεζα 6