Λεοπαρδάλεις του χιονιού στις ΗΠΑ βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό

Φωτογραφία video grab

Θετικές στον κορονοϊό, αφότου ήρθαν σε επαφή με άνθρωπο, διαγνώσθηκαν τρεις λεοπαρδάλεις του χιονιού σε ζωολογικό κήπο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για το έκτο είδος ζώου που μπορεί να κολλήσει τον ιό. 

Τα κρούσματα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNNi, εντοπίστηκαν σε έναν ζωολογικό κήπο του Λούισβιλ και πρόκειται για δύο αρσενικές και μία θηλυκή λεοπάρδαλη. Το γεγονός έχει επιβεβαιώσει και η υπηρεσία επιθεώρησης της υγείας ζώων και φυτών.

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρώτα διαγνώστηκε θετική η θηλυκή λεοπάρδαλη και όλα τα αιλουροειδή εμφανίζουν ήπια συμπτώματα που περιλαμβάνουν φτερνίσματα και ξηρό βήχα. Σύμφωνα μάλιστα με τον διευθυντή του ζωολογικού κήπου Τζον Γουόλζακ, αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως.

Οι λεοπαρδάλεις – όπως αναφέρει η υπηρεσία επιθεώρησης της υγείας ζώων και φυτών – είναι πιθανόν να μολύνθηκαν από ένα ασυμπτωματικό μέλος του προσωπικού, «παρά τα μέτρα πρόληψης που έχει πάρει ο ζωολογικός κήπος».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

New START: Συζητήσεις «ασφαλείας» σε ανώτατο επίπεδο για ΗΠΑ και Ρωσία

New START: Συζητήσεις «ασφαλείας» σε ανώτατο επίπεδο για ΗΠΑ και Ρωσία

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ και ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, σε τηλεφωνική συνομιλία που ... Διαβάστε περισσότερα
Ο Μπάιντεν ζητά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προτιμά «τα αμερικανικά προϊόντα»

Ο Μπάιντεν ζητά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προτιμά «τα αμερικανικά προϊόντα»

Ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να υπογράψει αργότερα σήμερα ένα διάταγμα με το οποίο θα καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αγοράζει περισσότερα αμερικανικά προϊόντα και υπηρεσίες, ... Διαβάστε περισσότερα