Κόσμος

Λιβύη: Ο δήμαρχος της Τρίπολης απήχθη από ενόπλους!

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Λιβύης απήχθη από άγνωστους ενόπλους από την κατοικία του στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Η δημαρχία της κεντρικής Τρίπολης και οι κάτοικοί της έλαβαν τα νέα της απαγωγής του δημάρχου Αμπντουλραούφ Χάσαν Μπαϊτελάμαλ από μια ομάδα ανόητων που εισέβαλαν στο σπίτι του με τη δύναμη των όπλων και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν είναι ακόμη σαφές για ποιο λόγο απήχθη ο δήμαρχος.

Το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πως αναστέλλει τις εργασίες του σε ένδειξη διαμαρτυρίας μέχρι νεωτέρας, και κάλεσε «τις αρμόδιες αρχές και τους κατοίκους» να εργαστούν για την απελευθέρωσή του.

«Αυτές οι ενέργειες απειλούν άμεσα την εδραίωση του κράτους και τη ζωή των πολιτών του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κοινή πρακτική οι απαγωγές

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Τρίπολη δηλώνουν πως η ασφάλεια στην πρωτεύουσα έχει βελτιωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, αν και οι απαγωγές παραμένουν κοινή πρακτική.

Ένοπλες ομάδες ασκούν πραγματική εξουσία επί του πεδίου στην Τρίπολη μετά την εξέγερση του 2011 στη Λιβύη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ευχή γίνεται η «κατάρα των Φαραώ»: Η θανατηφόρα τοξίνη από τον τάφο του Τουταγχαμών πηγή θεραπείας για τον καρκίνο
Αφότου οι αρχαιολόγοι άνοιξαν τον τάφο του Τουταγχαμών τη δεκαετία του 1920, μια σειρά από πρόωρους θανάτους μεταξύ της ομάδας ανασκαφής τροφοδότησε φήμες για μια κατάρα του Φαραώ
Ευχή γίνεται η «κατάρα των Φαραώ»: Η θανατηφόρα τοξίνη από τον τάφο του Τουταγχαμών πηγή θεραπείας για τον καρκίνο