Κόσμος

Λιβύη: Τουλάχιστον 891 κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς στην πόλη Ντέρνα από την κακοκαιρία

Οι πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel στη Λιβύη κατέστρεψαν ολοσχερώς τουλάχιστον 891 κτίρια στην πόλη Ντέρνα, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, επικαλούμενο στοιχεία από ομάδα την οποία διόρισε η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

Επιπλέον 211 κτίρια υπέστησαν μερική καταστροφή από το σφοδρότατο χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel στη Λιβύη, ενώ 398 άλλα έχουν βυθιστεί στη λάσπη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο τραγικός απολογισμός

Από την άλλη, ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει συνέχεια και δείχνει το μέγεθος της ασύλληπτης τραγωδίας.

Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 11.300 και το τελικό τραγικό νούμερο θα είναι πρωτοφανές, καθώς στους 10.100 υπολογίζονται οι αγνοούμενοι στην πόλη Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης, που χτυπήθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα από τεράστιες πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία Daniel.

«Σύμφωνα με τη λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο, οι πλημμύρες αυτές χωρίς προηγούμενο στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 11.300 ανθρώπους και άλλοι 10.100 αγνοούνται μόνο στην πόλη Ντέρνα, ανέφερε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών σε ενημέρωσή του για την κατάσταση το βράδυ του Σαββάτου.

LIBYA STORM DERNA

LIBYA STORM DERNA

LIBYA STORM DERNA

LIBYA STORM DERNA

LIBYA STORM DERNA

Οι πλημμύρες στοίχισαν εξάλλου τη ζωή σε τουλάχιστον 170 ανθρώπους σε άλλες τοποθεσίες στην ανατολική Λιβύη, κατά τους αριθμούς του OCHA.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστήριο με δεκάδες πτώματα που ανασύρονται από τις όχθες ποταμού στο Χιούστον - Η αστυνομία αρνείται τις θεωρίες περί serial killer
Ο εντοπισμός σορών στις όχθες και τα έλη του ποταμού Oak έχει προκαλέσει ταραχή στις ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς πολίτες να φοβούνται για την ύπαρξη κατά συρροή δολοφόνου
Κολπίσκος στο Χιούστον
Η Χαμάς μπορεί να παραδώσει ακόμα και σήμερα τους 20 Ισραηλινούς ομήρους: «Έτοιμο το Ισραήλ να τους παραλάβει» λέει ο Νετανιάχου
Είναι η πρώτη φορά που η Χαμάς επιβεβαιώνει πως οι 20 όμηροι είναι ζωντανοί - Δεν έχει διευκρινιστεί αν τέλει τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα - Δείτε τη λίστα με τους Ισραηλινούς που αναμένεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους
Όμηροι 1