Κόσμος

Λονδίνο: Ένας ασπρόμαυρος γάτος που βοηθά ψυχολογικά γυναίκες – θύματα trafficking βραβεύτηκε ως ο «Γάτος της Χρονιάς»

Αγάπη και παρηγοριά σε γυναίκες – θύματα trafficking που φιλοξενούνται σε ξενώνα, προσφέρει απλόχερα ο Marley, ένας ασπρόμαυρος γάτος που ψηφίστηκε για φέτος ως «Γάτα της Χρονιάς» στα National Cat Awards.

Ο γάτος Marley που ζει ανάμεσα στα θύματα trafficking, έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των γυναικών μετά τα βασανιστήρια που έχουν περάσει.

Η ιδιοκτήτριά του και υπεύθυνη του ξενώνα κατάλαβε το πολύτιμο έργο του όταν είδε τον Marley να κάθεται πολύ κοντά στα θύματα και να ακουμπά τα πόδια τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό μιας γυναίκας όπου ήταν τόσο τραυματισμένη που δεν μίλαγε σε κανέναν. Ο μόνος που κατάφερε να την πλησιάσει και εκείνη να «ανοιχτεί» είναι ο ασπρόμαυρος γάτος.

«Είμαι τόσο περήφανη που ο Marley κέρδισε το βραβείο. Είναι ένα υπέροχο παράδειγμα για την δύναμη της αγάπης.

Συχνά ο Marley αγγίζει τα πόδια των φιλοξενούμενων και αυτό μπορεί να είναι η πρώτη καλοσύνη που έχουν βιώσει εδώ και χρόνια. Έχει αυτό το απίστευτο χάρισμα της ενσυναίσθησης και έχει βοηθήσει πολλές γυναίκες για το δρόμο της επανένταξης», είπε η υπεύθυνη του σπιτιού Karen Anstis.

Ο Marley κατάφερε να κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες συμμετοχές αλλά η στήριξη που παρείχε τόσο απλόχερα στα θύματα τον έκαναν να κερδίσει το βραβείο Cats Protection.

«Νομίζω ότι έχει περάσει δύσκολα, επομένως αναγνωρίζει το τραύμα των καλεσμένων μας επειδή έχει υποφέρει και αυτός. Αρχικά κάθεται πολύ κοντά, για να δει πώς αντιδρούν. Στη συνέχεια, αγγίζει απαλά το πόδι τους, λέγοντάς τους ότι δεν είναι μόνοι», είπε η «γατομαμά».

Η ιδιοκτήτρια του 7χρονου γάτου αποκάλυψε επίσης πως είναι «επόπτης» προσωπικού, φύλακας και επικεφαλής κηπουρός.

«Κανείς δεν επιτρέπεται να αγγίξει τον κήπο του με τις μαργαρίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ξενώνας φιλοξενεί 11 γυναίκες από 11 χώρες και χάρης στην πολύτιμη βοήθεια του Marley είναι σίγουρο πως θα επανενταχθούν πολύ γρήγορα στην κοινωνία.

Ο υπέροχος γάτος είναι επίσημης δημοφιλής καλεσμένος σε συνεδρίες θεραπείας τέχνης και συχνά πηγαίνει με το προσωπικό και τους καλεσμένους στο δείπνο. Μία γυναίκα μάλιστα του έχει συνθέσει ένα τραγούδι.

«Ο Marley είναι πραγματικά η βελούδινη καρδιά του σπιτιού μας», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραδοχή Ζελένσκι: «Δεν έχουμε την υποστήριξη των συμμάχων μας για να διεκδικήσουμε πίσω την Κριμαία και τα άλλα κατεχόμενα εδάφη μας»
«Είμαι έτοιμος για εκλογές, ζητώ από ΗΠΑ και Ευρώπη, να διασφαλίσουν την ασφάλεια της ψηφοφορίας- Εάν γίνει αυτό, η Ουκρανία μπορεί να διεξαγάγει εκλογές εντός 60 ημερών» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Σε δίκη ο πατέρας της Amy Winehouse με δύο φίλες της που πούλησαν τα φορέματά της για πάνω από 800.000 ευρώ
Ο Mitchell Winehouse κατηγορεί την πρώην στυλίστρια της διάσημης τραγουδίστριας και την πρώην συγκάτοικό της, ότι ιδιοποιήθηκαν προσωπικά αντικείμενα της Winehouse για να τα πουλήσουν και να κρατήσουν τα χρήματα
Η Amy Winehouse
Ιράν: Νεαρή γυναίκα καταδικασμένη σε θάνατο για τη δολοφονία του βίαιου συζύγου της γλιτώνει την εκτέλεση – Είχε εξαναγκαστεί σε γάμο στα 12 της
Η Γκολί Κουχάν, η οποία είχε παντρευτεί με το ζόρι στα 12 της και υπέστη χρόνια κακοποίηση, «συγχωρέθηκε» από την οικογένεια του συζύγου της, γεγονός που αναστέλλει την εκτέλεσή της
Γυναίκες Ιράν