Κόσμος

Ο Μαδούρο προτείνει διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση – Κατηγορεί τον Τραμπ για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο λέει ότι υπάρχει “συμβόλαιο θανάτου” σε βάρος του από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος “έδωσε εντολή στην κυβέρνηση της Κολομβίας και τη μαφία να τον σκοτώσουν”. Την ίδια ώρα όμως φαίνεται διατεθειμένος να διαπραγματευτεί με την αντιπολίτευση στη χώρα του...

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Σπούτνικ ο Νικολάς Μαδούρο λέει ότι ο Τραμπ θέλει τον θάνατό του και πως τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος όσο και ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, θα είναι υπεύθυνοι για ό,τι του συμβεί.

Όσο για το ενδεχόμενο να γίνουν νέες απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του πρόεδρος της Βενεζουέλας λέει ότι νιώθει καλά προστατευμένος και πως η χώρα του διαθέτει καλές μυστικές υπηρεσίες.

Αναφερόμενος μάλιστα στο περιστατικό με τις σημειώσεις του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον, όπου υπήρχε αναφορά σε 5.000 Αμερικανούς στρατιώτες στην Κλομβία, ο Μαδούρο λέει στο Σπούτνικ ότι ήταν ο Μπόλτον που έβαλε εμπόδια στην προσπάθειά του να προσεγγίσει τον Αμερικανό Πρόεδρο.

“Επί χρόνια, προσπάθησα σε προσωπικό επίπεδο» να υπάρξει διάλογος, είπε. «Έχω στείλει μηνύματα δημόσια που έφθασαν στον Τραμπ, μέσω των ΜΜΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουμε μια σχέση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, να έχουμε σεβασμό και διάλογο, παρά τις πολιτικές, πολιτισμικές και ιδεολογικές διαφορές μεταξύ μας και φαινόταν σαν να είχε ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για αυτό, αλλά ο Μπόλτον απέτρεψε τον Τραμπ” είπε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο στο Σπούτνικ.

Διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση

Μιλώντας στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti o Νικολάς Μαδούρο που ως τώρα αρνούνταν οποιαδήποτε επαφή με την αντιπολίτευση, λέει τώρα ότι είναι ανοιχτός σε συζητήσεις.

Είμαι πρόθυμος να καθίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσω για το καλό της ειρήνης στη Βενεζουέλα και για το μέλλον” λέει ο Μαδούρο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι μπορεί να υπάρξει διαμεσολάβηση άλλων χωρών όπως το Μεξικό, η Ουρουγουάη, η Βολιβία, η Ρωσία ή το Βατικανό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας 33χρονος μπήκε σε παμπ ντυμένος με στολή Ναζί στις ΗΠΑ – Χτύπησε φοιτήτρια που προσπάθησε να τον διώξει και της έσπασε τη μύτη
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μαγαζί κοντά στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όπου ο άνδρας επιτέθηκε στη φοιτήτρια όταν αυτή προσπάθησε να του βγάλει το περιβραχιόνιο με τη σβάστικα πιάνω
ΗΠΑ
Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ σε κίνδυνο μετά τις απειλές απόσυρσης των Καταλανών συμμάχων της
Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts ενδέχεται να σταματήσει να στηρίζει την αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την ισχνή πλειοψηφία του Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ
«Αγαπούσε τη Ρόδο, ήθελε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα» λένε συγγενείς του 18χρονου Θοδωρή που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία
«Μία δεκαετία είναι που έφυγαν και πήγαν εκεί γιατί η μαμά είναι μισή Βραζιλιάνα, νόμιζαν ότι με την κρίση θα είχαν καλύτερη ζωή αλλά δυστυχώς συνέβη κι αυτό» τονίζει ο συγγενής του 18χρονου
18χρονος