Κόσμος

Μακρόν: Η ξένη επέμβαση είναι η κύρια πρόκληση που αντιμετωπίζει το Ιράκ

Στο Ιράκ βρίσκεται ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν και τόνισε πως ότι οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Βαγδάτη είναι το Ισλαμικό Κράτος και η ξένη επέμβαση.

«Είμαστε εδώ για το Ιράκ και θα συνεχίσουμε να το υποστηρίζουμε», τόνισε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Βαγδάτη μαζί με τον ιρακινό ομόλογό του Μπαρχάμ Σαλίχ.

Το Ιράκ δεν πρέπει να γίνει πεδίο μάχης για συγκρούσεις διά πληρεξουσίων ανάμεσα σε άλλα κράτη, δήλωσε από την πλευρά του ο Σαλίχ.

Η επίσκεψη του Μακρόν είναι η πρώτη που πραγματοποιεί δυτικός ηγέτης στο Ιράκ από τον Μάιο που ανέλαβε την εξουσία ο πρωθυπουργός Μουστάφα αλ-Καντίμι για να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες ανακοίνωσε πως θα διεξαχθούν τον Ιούνιο 2021.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαγιάρ: «Ας σταματήσουμε τη μαζική καταστροφή εγγράφων που αποδεικνύουν την ευθύνη της κυβέρνησης Όρμπαν»
«Οποιοσδήποτε συμμετέχει, θα αντιμετωπίσει την αυστηρότητα του νόμου όταν θα σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση», προειδοποίησε ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
FILE PHOTO: Peter Magyar, leader of the opposition Tisza party, waves a Hungarian flag at a rally near the venue of ruling Fidesz party closed doors meeting where Prime Minister Viktor Orban discusses campaign issues with party officials in Kotcse, Hungary September 7, 2025. REUTERS/Bernadett Szabo/File Photo