Κόσμος

Μαργαρίτης Σχοινάς: Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 70% των Ευρωπαίων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απόλυτα μέσα στους στόχους του εμβολιαστικού της προγράμματος και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 70% του γενικού πληθυσμού, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία πριν το καλοκαίρι σχετικά με το “πράσινο πιστοποιητικό”.

“Πρόκειται για το μεγαλύτερο εμβολιαστικό πρόγραμμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ποτέ κανένας δεν αγόρασε τόσα πολλά εμβόλια από τόσες πολλές εταιρίες για τόσο πολλούς ανθρώπους”, τόνισε ο κ. Σχοινάς, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επικρίσεις που διατυπώνονται ως προς τη διαχείριση του εμβολιαστικού προγράμματος απάντησε πως “είναι επόμενο σε ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα αυτής της εμβέλειας να υπάρχουν κάποιες αρρυθμίες” και συνέχισε: “Κυρίως στην αρχή του και κυρίως από μια από τις τέσσερις εταιρίες που έχουμε εγκρίνει τα εμβόλια τους, η οποία ξαφνικά ανακάλυψε ότι δεν μπόρεσε να συνδυάσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ε.Ε με την ικανότητα της να παράγει τα εμβόλια”.

“Αυτή η κατάσταση εξομαλύνεται με μια σειρά από μέτρα που πήραμε. Είμαστε απόλυτα μέσα στους στόχους του εμβολιαστικού προγράμματος, μέχρι τα τέλη του Ιουνίου θα έχουμε 300.000.000 δόσεις που θα έχουν ήδη διατεθεί στα οποία προστίθενται τα ήδη 60.000.000 που διατίθενται μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Θα είμαστε σε θέση μέχρι το τέλoς του καλοκαιριού, ίσως και λίγο νωρίτερα, να εμβολιάσουμε το 70% του γενικού πληθυσμού των Ευρωπαίων και πριν το καλοκαίρι όλους τους ηλικιωμένους. Άρα ο θόρυβος είναι θόρυβος αλλά η ουσία είναι ότι το ευρωπαϊκό εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει και θα κριθεί στην τελική ανάπτυξη του όχι στην αρχική”, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Σε ερώτηση για τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας που μίλησε και για “λάθη” ο κ. Σχοινάς επισήμανε: “Στη Γερμανία, που ετοιμάζονται για εκλογές τον Σεπτέμβριο, οι πολιτικοί έχουν κάποιες τάσεις να συνδέουν τις πολιτικές και εκλογικές τους επιδιώξεις με την κατάσταση στην Ευρώπη”.

Σε ότι αφορά στο “πράσινο πιστοποιητικό” ο κ. Σχοινάς σημείωσε: “Ηταν μια ιδέα που στην αρχή της δεν είχε πάρα πολλούς φίλους αλλά μέσα σε δυο μήνες καταφέραμε να την κάνουμε από μια ιδέα πρόταση και περιμένουμε σύντομα από πρόταση να γίνει απόφαση. Θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα και ελπίζουμε πριν το καλοκαίρι να έχουμε τη συμφωνία των κρατών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έτσι ώστε να μην χαθεί αυτό το ευρωπαϊκό καλοκαίρι”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1