Κόσμος

Μάριο Ντράγκι: Οι βαριές κυρώσεις περιορίζουν τις πιθανότητες επέκτασης του πολέμου

«Δεν νομίζω ότι ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί σε άλλες χώρες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Παράλληλα ο Μάριο Ντράγκι μετά το τέλος της άτυπης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής των Βερσαλλιών ανεφερε οτι «όσο βαρύτερες είναι οι οικονομικές κυρώσεις, τόσο περιορίζονται οι πιθανότητες επέκτασης του πολέμου».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του ανέφερε οτι «πρέπει, όμως, να στηρίξουμε και τις οικονομίες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε οι κυρώσεις αυτές να είναι βιώσιμες και για όλους μας» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι οι χώρες μέλη της Ένωσης θέλουν να βοηθήσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους και συγχρόνως δεν επιθυμούν να υιοθετηθεί η λύση του οικονομικού προστατευτισμού.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή άμυνα, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε: «Οι χώρες της ΕΕ, συνολικά, ξοδεύουν ήδη υψηλά ποσά για την άμυνα. Αυτό που χρειάζεται είναι ο συντονισμός με μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας». «Όσο πιο ισχυρή είναι η ευρωπαϊκή άμυνα τόσο πιο ισχυρό είναι το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Ντράγκι.

Ερωτηθείς για την στήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία, ο Ντράγκι υπογράμμισε ότι «η Ιταλία θεωρεί ότι θα χρειαζόταν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα από μέρους της ΕΕ, αλλά πρέπει να τύχουν σεβασμού οι σχετικές συνθήκες, όπως και η διστακτικότερη στάση κάποιων χωρών».

«Μπορεί από την σύνοδο αυτή να μην προέκυψαν όσα ακριβώς κάποιοι επιθυμούσαν, αλλά θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο θέμα σημειώθηκε μια κάποια πρόοδος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Ο Μάριο Ντράγκι, τέλος, τόνισε ότι βάσει της νέας αυτής κρίσης, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριξε ότι πρέπει να αναθεωρηθούν -προσωρινά- οι κανόνες των τελευταίων ετών σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας, τον τομέα της ενέργειας και τις κρατικές βοήθειες προς τις χώρες μέλη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Wall Street Journal: Το Ιράν «βλέπει» ενέδρα θανατού πίσω από τις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και ΗΠΑ για το τέλος του πολέμου – Στόχος ο Μοχάμεντ Γκαλιμπάφ
Ο πρόεδρος της ιρανικής Βουλής είναι μέχρι στιγμής ένας από τους λίγους υψηλόβαθμους ιρανούς ηγέτες που έχουν γλιτώσει από ισραηλινές επιθέσεις
Ο πρόεδρος της ιρανικής Βουλής Μοχάμεντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ
Ουκρανικό το «ύποπτο» drone που συνετρίβη σε λίμνη στη Λιθουανία - Ξέφυγε από την πορεία του
Η Λιθουανία, που είναι χώρα μέλος του NATO, ζήτησε πέρυσι από τη συμμαχία ενίσχυση της αντιαεροπορικής της άμυνας αφότου στρατιωτικά drones από τη Λευκορωσία έπεσαν στο έδαφός της δύο φορές τον Ιούλιο του 2025
Drone
«Φρένο» του Ιράν στον Τραμπ για τις διαπραγματεύσεις: «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι την πλήρη νίκη»
«Οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις του Ιράν είναι περήφανες και ακλόνητες στην υπεράσπιση της ακεραιότητας του Ιράν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν
Φρουροί της Επανάστασης