Κόσμος

Μαρόκο: Νεκροί 18 μετανάστες προσπαθώντας να φτάσουν σε ισπανικό έδαφος

Τραγικό θάνατο βρήκαν 18 μετανάστες στην στην προσπάθειά τους να φθάσουν στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια (στη βόρεια ακτή της Αφρικής). Όπως ανακοίνωσε το Μαρόκο οι μετανάστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο αρχικός απολογισμός των αρχών του Μαρόκο έκανε λόγο για πέντε νεκρούς μετανάστες και 76 τραυματίες, αναφέροντας ότι ορισμένα από τα θύματα τραυματίστηκαν θανάσιμα όταν έπεσαν από φράχτη στον οποίο είχαν σκαρφαλώσει.

Εξάλλου, 140 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Μαρόκου τραυματίστηκαν, εκ των οποίων πέντε σοβαρά, όταν επενέβησαν για να εμποδίσουν τη μαζική είσοδο των μεταναστών στον θύλακα.

Σχεδόν 2.000 μετανάστες προσπάθησαν το πρωί της Παρασκευής να εισέλθουν στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια από το Μαρόκο και περίπου 130 εξ αυτών τα κατάφεραν, στην πρώτη προσπάθεια μαζικής εισόδου μετά την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στη Μαδρίτη και το Ραμπάτ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκτός νόμου ο ακροδεξιός σύλλογος «Βασίλειο της Γερμανίας» - Χειροπέδες στον «βασιλιά» και έφοδοι στα ακίνητά τους
Ο 59χρονος αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση για σωματική βλάβη ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις υπεξαίρεσης και τραπεζικής απάτης
Αστυνομικοί στη Γερμανία