Κόσμος

Μαθητές στην Ιταλία κατέβηκαν στον δρόμο και ζητούν το τέλος της τηλεκπαίδευσης – «Φτάνει με την αβεβαιότητα» (pics)

Nα επιστρέψουν στις τάξεις τους και να ολοκληρωθεί η φάση της τηλεκπαίδευσης ζήτησαν την Δευτέρα (11/1) μαθητές των λυκείων της Ιταλίας, οι οποίοι προχώρησαν σε μια σειρά κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. «Θέλουμε να μετατραπούμε σε προτεραιότητα της χώρας, φτάνει με τις αναβολές και την αβεβαιότητα», ήταν ένα από τα συνθήματα των μαθητών.

Οι περισσότεροι οργάνωσαν μαθήματα έξω από τα σχολικά τους κτήρια, σε πάρκα, πλατείες, ενώ στην Ρώμη συγκεντρώθηκαν πάνω από χίλιοι μαθητές, στην είσοδο γνωστών κλασικών και πρακτικών λυκείων της πόλης, όπως το Μαμιάνι, το Τάσο, το Καβούρ και το Ρίγκι.

Δείτε φωτογραφίες:

students covid italy students covid italy students covid italy

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε είχε αποφασίσει ότι από σήμερα τα μαθήματα στα λύκεια και τα τεχνικά λύκεια θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν με την συμμετοχή, αρχικά, του 50% των μαθητών. Σε σύνολο είκοσι περιφερειών, όμως, μόνον τρεις αποφάσισαν να εφαρμόσουν το μέτρο, ενώ οι υπόλοιπες τάχθηκαν υπέρ της αναβολής και της βαθμιαίας επανέναρξης των μαθημάτων (ανάλογα με την κάθε γεωγραφική περιοχή) από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Ιταλία students covid italy students covid italy

«Ανησυχώ και εγώ. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν, οι μαθητές μας για ποιο λόγο δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία. Ζούμε ένα “μπλακ άουτ” των κοινωνικών επαφών, οι νέοι είναι αποπροσανατολισμένοι και υπάρχει θυμός», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός παιδείας Λουτσία Ατσολίνα. «Είναι επίσης ορατός ο κίνδυνος να εγκαταλείψει οριστικά το λύκειο ένα σημαντικό ποσοστό μαθητών», πρόσθεσε η αρμόδια υπουργός.

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, η επιστροφή στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να επισπευσθεί και λόγω του ότι, όλο και συχνότερα, σε δρόμους και πλατείες της Ιταλίας τελευταία καταγράφονται εντάσεις, συγκρούσεις και χειροδικίες, με την συμμετοχή νέων που άρχισαν να παρουσιάζουν μια πρωτόγνωρη, για τα δεδομένα της χώρας, επιθετικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στιβ Γουίτκοφ: «Μόνο ένα θέμα μένει» για να υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία – Νέα συνάντηση με Πούτιν το μεσημέρι
«Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων, κυρίως ενόψει της άφιξης του Γουίτκοφ στη Μόσχα και της συνάντησής του με τον Πούτιν»
FILE - President Donald Trump, right, shakes the hand of Russia's President Vladimir Putin during a joint press conference at Joint Base Elmendorf-Richardson, Alaska, Aug. 15, 2025. (AP Photo/Jae C. Hong, File)
Ο Ντόναλντ Τραμπ συστήνει το «Συμβούλιο Ειρήνης»: Εκτός και η Βρετανία με αιχμηρές βολές
Είχε αρχικά επινοηθεί για να επιβλέψει την ανοικοδόμηση της Γάζας. Όμως το σχέδιο του χάρτη του προβλέπει μια πολύ ευρύτερη εντολή και όχι μόνο το ζήτημα του παλαιστινιακού εδάφους
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε στιγμιότυπο της ομιλίας του στο 56ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός
Όλη η αλήθεια για το «πλαίσιο συμφωνίας» για τη Γροιλανδία που είναι μόνο στο μυαλό του Τραμπ: Χρυσός Θόλος και ορυκτά
Το παρασκήνιο στο Νταβός, οι τρεις κωλοτούμπες σε μία μέρα, η ενότητα της Ευρώπης που χάλασε τα σχέδια του Λευκού Οίκου και το 1 εκατ. δολάρια σε κάθε κάτοικο
Γροιλανδία