Κόσμος

Ματωμένη Πρωτομαγιά στο Βέλγιο: Μαχαίρωσαν πολιτικό ενώ έβγαζε λόγο [vid]

Η επίθεση με μαχαίρι από έναν 50χρονου, κατά του Ραούλ Χεντεμπόου, ενός εκ των ηγετών του διαρκώς ανερχόμενου στις δημοσκοπήσεις Βελγικού Κόμματος της Εργασίας (PTB), σημάδεψε τον εορτασμό της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς στο Βέλγιο. 

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, την ώρα που ο Χεντεμπόου εκφωνούσε ομιλία στη Λιέγη και όπως έγινε γνωστό είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στη γάμπα. Μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο, υποσχέθηκε όμως στους συντρόφους του ότι θα επιστρέψει σύντομα στον χώρο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Ο δράστης συνελήφθη αμέσως από την αστυνομία και ανακρίνεται, ενώ το συμβάν καταδικάζεται από την πολιτική ηγεσία της χώρας. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ ο δράστης πριν επιτεθεί φώναξε “το PTB είναι ηλίθιο” ενώ ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και είχε επάνω του και ένα δακρυγόνο.

Το PTB είναι ένα κόμμα με αναφορές στον μαρξισμό- λενινισμό και με μαοϊκές ρίζες, που τα τελευταία χρόνια διαρκώς ανέρχεται στο γαλλόφωνο τμήμα του Βελγίου, τη Βαλωνία. Οι πλέον πρόσφατες δημοσκοπήσεις το εμφανίζουν με περίπου 20%, δεύτερη πολιτική δύναμη μεταξύ των γαλλόφωνων Βέλγων (που αντιστοιχούν στο 42% του πληθυσμού της χώρας), δηλαδή λίγο πίσω από το Φιλελεύθερο Κόμμα του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ, αλλά και λίγο μπροστά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του τέως πρωθυπουργού Έλιοτ Ντι Ρούπο, το οποίο επί δεκαετίες κυριαρχεί στη Βαλωνία, αλλά και το οποίο κλυδωνίζεται λόγω οικονομικών σκανδάλων στα οποία έχουν εμπλακεί στελέχη του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκτός νόμου ο ακροδεξιός σύλλογος «Βασίλειο της Γερμανίας» - Χειροπέδες στον «βασιλιά» και έφοδοι στα ακίνητά τους
Ο 59χρονος αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση για σωματική βλάβη ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις υπεξαίρεσης και τραπεζικής απάτης
Αστυνομικοί στη Γερμανία
Χάος από συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη της Λιβύης - «Μείνετε στα σπίτια της» η εντολή προς τους πολίτες
Οι συγκρούσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται σε νότιους τομείς της πόλης, ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της Τρίπολης και αντίπαλες από τη Μισράτα, μεγάλη πόλη και λιμένα περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας
Σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο