Κόσμος

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Γαλλία – Εντοπίστηκαν εκρηκτικά σε διαμέρισμα στο Βιλζουίφ

Γάλλοι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο προσώπων σήμερα, αφού νωρίτερα είχαν εντοπιστεί υλικά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών σε ένα διαμέρισμα στο Βιλζουίφ, στα νότια του Παρισιού, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές και δικαστικές πηγές.

Στο διαμέρισμα αυτό, που ήταν ακατοίκητο, βρέθηκαν φιάλες υγραερίου, καλώδια και άλλα υλικά. Μία πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ανέφερε αρχικά ότι είχε εντοπιστεί αδιευκρίνιστη ποσότητα της εκρηκτικής ύλης TATP, την οποία έχουν χρησιμοποιήσει αρκετές φορές οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στις επιθέσεις τους σε πόλεις της δυτικής Ευρώπης τα τελευταία χρόνια.

Την υπόθεση έχει αναλάβει να ερευνήσει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι αρχές ενημερώθηκαν για την ύπαρξη των “ύποπτων” υλικών από έναν άνδρα που εργάζεται στο κτίριο αυτό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα – «Θα έχουμε συμφωνία και θα είναι ισχυρή» λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
«Είχαμε τις διαφορές μας αλλά έχουμε προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, με τη βοήθεια του προέδρου θα προχωρήσουμε στην συμφωνία», τονίζει ο Ουκρανός πρόεδρος
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό