Κόσμος

Μεξικό: Ανέσυραν το τελευταίο θύμα του σεισμού!

Πέρασαν 17 ημέρες από την ημέρα που ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ συγκλόνισε το Μεξικό. Τα συνεργεία ανέσυραν, σχεδόν δυο εβδομάδες μετά, το τελευταίο θύμα από τα συντρίμμια ενός κτιρίου στην Πόλη του Μεξικού.

Ο σεισμός της 19ης Σεπτεμβρίου στο Μεξικό άφησε πίσω 366 νεκρούς. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς έμεναν ή βρίσκονταν την ώρα του σεισμού στην Πόλη του Μεξικού.

Τις πρώτες μέρες, από το κτίριο απ’ όπου ανασύρθηκε το τελευταίο θύμα, είχαν βγει ζωντανοί 29 άνθρωποι.

«Με βάση τον κατάλογο που μας έδωσαν οι οικογένειες και οι μάρτυρες που εργάζονταν (σ.σ. στο κτίριο) (…), δεν περιμένουμε να βρούμε άλλα θύματα», δήλωσε ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα σε μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το τελευταίο θύμα ανασύρθηκε από ένα εξαώροφο κτίριο γραφείων, όπου συνολικά εντοπίστηκαν 49 πτώματα, στη συνοικία Ρόμα-Κοντέσα. Είναι μια από τις περιοχές που υπέστησαν βαρύ πλήγμα από τον σεισμό.

mexico

Είχαν στήσει σκηνές

Οικογένειες εργαζόμενων που αγνοούνταν στο κτίριο είχαν εγκατασταθεί σε σκηνές κοντά στα συντρίμμια. Απελπισμένοι από την ατέλειωτη αναμονή, συγγενείς είχαν απειλήσει ότι θα άρχιζαν εκείνοι έρευνες στα χαλάσματα.

Παρότι η μεγαλούπολη πλέον έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, τουλάχιστον 1.800 κτίρια έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές και θα χρειαστεί είτε να γίνουν εργασίες για την αποκατάστασή τους, είτε να κατεδαφιστούν.

mexico

Τηλεφώνημα στον Τραμπ

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο τηλεφώνησε την Τετάρτη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του για την «τραγωδία» στο Λας Βέγκας και τις ζημιές που προκάλεσε στην αμερικανική επικράτεια ο κυκλώνας Μαρία.

Ο Πένια Νιέτο ευχαρίστησε εξάλλου τον Τραμπ διότι οι ΗΠΑ έστειλαν μηχανικούς και σωστικά συνεργεία στο Μεξικό μετά τον καταστροφικό σεισμό της 19ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της μεξικανικής προεδρίας.

Το Μεξικό έστειλε προμήθειες και ηλεκτρολόγους για να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το Πουέρτο Ρίκο από τον κυκλώνα Μαρία, προστίθεται ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Συρία: Εφτασαν τους 22 οι νεκροί - «Άνοιξε πυρ και μετά πυροδότησε εκρηκτικά»
Αυτόπτης μάρτυρας, είπε πως «κάποιος μπήκε στην εκκλησία με όπλο» κι άρχισε να ρίχνει αδιακρίτως. Όταν πιστοί «προσπάθησαν να τον σταματήσουν», πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί
Η τρομοκρατική επίθεση στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ντουεϊλάα της Δαμασκού
1
Νετανιάχου: «Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, όταν εκπληρωθούν θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες με το Ιράν»
«Δεν έχω αμφιβολίες ότι πρόκειται για ένα καθεστώς που θέλει να μας εξαφανίσει και για τον λόγο αυτόν ξεκινήσαμε αυτήν την επιχείρηση» τονίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου 7
Η Γερμανία επικροτεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν – «Θεμιτό να εμποδιστεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου»
Στο ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου «το ίδιο το Ιράν έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή» και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη