Οι αρχές στο Μεξικό διέσωσαν 28 μετανάστες – οι 27 ανήλικοι – που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο έπλεε ακυβέρνητο στα ανοικτά των ακτών της πολιτείας Σιναλόα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.
Η εισαγγελία της Σιναλόα στο Μεξικό ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές της Παρασκευής (31.10.2025) ώρα Ελλάδας ότι 27 από τους διασωθέντες μετανάστες είναι ηλικίας 14 – 17 ετών και ο άλλος είναι 18χρονος. Όλοι τους προέρχονταν από την περιοχή των συνόρων με τη Γουατεμάλα, διευκρίνισε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν αναλάβει τη φροντίδα τους «μέχρι να καθοριστεί το νομικό καθεστώς τους».
RESCATAN A 28 MENORES EN EMBARCACIÓN CERCA DE TOPOLÓBAMPO, SINALOA
— El Blog del Narco (@narcoblogger) October 30, 2025
Personal de la Secretaría de Marina localizó a 28 menores durante un operativo marítimo en aguas próximas al puerto de Topolobampo, municipio de Ahome, Sinaloa, México. Las autoridades investigan las causas del… pic.twitter.com/CBHV9PqxBV
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η εισαγγελία της μεξικανικής Πολιτείας υπογραμμίζει πως κανείς δεν έχει συλληφθεί, ενώ δεν δημοσιοποίησε λεπτομέρειες σχετικά με τις εθνικότητες των νεαρών ή τον λόγο για τον οποίο επιβιβάστηκαν στο πλεούμενο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Reforma», το σκάφος παρασύρθηκε στα ανοικτά του λιμανιού Τοπολομπάμπο όπου εντοπίστηκε από το Πολεμικό Ναυτικό.
Τα σύνορα του Μεξικού με τη Γουατεμάλα αποτελούν κόμβο διέλευσης παράτυπων μεταναστών που επιθυμούν να φθάσουν στη βόρεια Αμερική, κυρίως στις ΗΠΑ, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
 
                    
             
     
     
     
     
     
     
    