Κόσμος

Μεξικό: Οροφή εκκλησίας κατέρρευσε την ώρα λειτουργίας – Τουλάχιστον 7 νεκροί

Τουλάχιστον εφτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν όταν η οροφή μιας εκκλησίας κατέρρευσε σε πόλη του Μεξικού την ώρα που γινόταν η κυριακάτικη λειτουργία. 

«Επτά άνθρωποι επιβεβαιώθηκε πως είναι νεκροί» και «διασώθηκαν δέκα τραυματίες», ανέφερε εκπρόσωπος της πολιτειακής κυβέρνησης για θέματα ασφαλείας, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, καθώς υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στα συντρίμμια της εκκλησίας στη Σιουδάδ Μαδέρο, στην πολιτεία Ταμαουλίπας στο Μεξικό. 

Σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια της εκκλησίας της ενορίας Σάντα Κρους, βιομηχανικού στιλ.

Βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει τη στιγμή της κατάρρευσης της οροφής του ναού, γκρι σύννεφο σκόνης να υψώνεται και τους κίτρινους εξωτερικούς τοίχους της εκκλησίας να πέφτουν με τη σειρά τους.

Το δυστύχημα έγινε στις 14:18 (τοπική ώρα), όταν, πιθανόν εξαιτίας κατασκευαστικής αστοχίας, η οροφή κατέρρευσε, σύμφωνα με τις αρχές.

Κατά την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Reforma, ανάμεσα στα θύματα είναι παιδί. Η εφημερίδα επικαλέστηκε τον Αντριάν Οσεγκέρα, τον δήμαρχο της Μαδέρο, στις μεξικανικές ακτές στον Κόλπο, κοντά στο λιμάνι Ταμπίκο.

«Ζούμε πολύ δύσκολη στιγμή (…) η οροφή εκκλησίας κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Ευχαριστιών», ανέφερε ο Χοσέ Αρμάντο Άλβαρες, ο επίσκοπος της Ταμπίκο, στο ποίμνιο του οποίου υπάγεται η εκκλησία, σε βίντεο που μεταφόρτωσε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή τη στιγμή «βρίσκεται σε εξέλιξη το απαραίτητο έργο για να απομακρυνθούν οι άνθρωποι που βρίσκονται ακόμα κάτω από τα συντρίμμια», πρόσθεσε ο ιερωμένος, χωρίς να διευκρινίσει για πόσους πρόκειται.

Εικόνες που κατέγραψε η τηλεοπτική υπηρεσία της εφημερίδας Milenio εικονίζουν δεκάδες ανθρώπους καθώς προσπαθούν να στηρίξουν μέρος της εκκλησίας που κατέρρευσε χρησιμοποιώντας στύλους, ενώ άλλοι προσπαθούν να ανοίξουν δρόμο στα συντρίμμια για να βρουν επιζώντες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος από συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη της Λιβύης - «Μείνετε στα σπίτια της» η εντολή προς τους πολίτες
Οι συγκρούσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται σε νότιους τομείς της πόλης, ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της Τρίπολης και αντίπαλες από τη Μισράτα, μεγάλη πόλη και λιμένα περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας
Σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1