Κόσμος

Μέρκελ: Ελπίζω οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε πως ελπίζει ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν σήμερα να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο δημοψήφισμα το οποίο παρακολουθούν με νευρικότητα οι οικονομικές αγορές και πολιτικοί σ' όλο τον κόσμο.

Η Μέρκελ δήλωσε πως υποστηρίζει ότι όλα τα μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συναντηθούν μετά το δημοψήφισμα για να συζητήσουν για το μέλλον της Ένωσης — και όχι μόνο τα έξι ιδρυτικά μέλη ή τα μέλη της ευρωζώνης.

“Φυσικά ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια απόφαση με την οποία οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας θα παραμείνουν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας πως μια σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα τους δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια ήρεμη συνάντηση.

“Πιστεύω πως οι διαβουλεύσεις θα πρέπει να συνεχισθούν με 28 μέλη όπου αυτό είναι δυνατόν, αλλιώς με 27 – αλλά η ελπίδα μου είναι ότι θα μπορέσουμε ίσως να παραμείνουμε με 28”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε άλλη χώρα θα σταλούν τα «μαύρα κουτιά» του Falcon με τον Λίβυο αντιστράτηγο που σκοτώθηκε στη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
«Η ανάλυση του καταγραφέα συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης και του καταγραφέα δεδομένων πτήσης θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των αιτιών της συντριβής», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα νέο χάρτη του σύμπαντος από το διαστημικό τηλεσκόπιο «SPHEREx» – Μαγεύουν οι εικόνες από τον «Γαλαξία»
Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που συνέλεξαν από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου, για να μελετήσουν πώς έχουν αλλάξει οι γαλαξίες κατά τη διάρκεια της σχεδόν 14 δισ. ετών ιστορίας του σύμπαντος
γαλαξίας
Προκλητική απάντηση Ερντογάν στην τριμερή Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου: «Δεν θα παραβιαστούν τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο»
«Δεν έχουμε πέσει θύματα των παιχνιδιών τους, δεν έχουμε υποκύψει σε προκλήσεις και δεν θα πέσουμε θύματα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν