Κόσμος

Μέρκελ προς Τούρκους της Γερμανίας: Μην μεταφέρετε εδώ τις διαμάχες της πατρίδας σας

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προέτρεψε τους πολίτες με καταγωγή από την Τουρκία που διαμένουν στη Γερμανία να ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία και να μην μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας τις διαμάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Τουρκία.

«Πρωτίστως να μην μεταφέρουν στη Γερμανία τις διαμάχες που εκτυλίσσονται σήμερα στην Τουρκία» τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

«Αντιθέτως, εκείνοι που ζουν εδώ για χρόνια και ενδεχομένως έχουν λάβει επίσης την γερμανική υπηκοότητα να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη της χώρας μας και εφόσον το θέλουν είναι πολύ ευπρόσδεκτοι να το κάνουν» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Άνγκελα Μέρκελ δέχθηκε έντονη κριτική για μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse την Τρίτη στην οποία είχε δηλώσει: «Αναμένουμε οι πολίτες που έχουν τουρκική καταγωγή και ζουν στη Γερμανία εδώ και καιρό να αναπτύξουν έναν υψηλό βαθμό αφοσίωσης στην χώρα μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια επισκέφθηκαν τραυματίες του δυστυχήματος στην Κόρδοβα - Φωτογραφίες
Το βασιλικό ζεύγος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες που νοσηλεύονται, υπογραμμίζοντας ότι η σκέψη τους βρίσκεται κοντά σε όλους όσοι επλήγησαν από το δυστύχημα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας συνομιλούν με τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νοσοκομείο «Reina Sofia»
Η Ryanair «τρολάρει» τον Έλον Μασκ ανακοινώνοντας προς τιμήν του προσφορά «θέσεων για μεγάλους ηλίθιους» με 16,99 λίρες
Η Ryanair ξεκινά την πώληση θέσεων «Big Idiot» καθώς εντείνεται η διαμάχη με τον Elon Musk ο οποίος είχε ζητήσει να απολυθεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αφήνοντας υπονοούμενα για πιθανή εξαγορά της από τον ίδιο
Ο Έλον Μασκ και ο διευθυντής της Ryanair, Μάικλ Ο'Λίρι