Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Οι Χούθι ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν drone των ΗΠΑ στην Υεμένη

Μέση Ανατολή: Οι Χούθι ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν drone των ΗΠΑ στην Υεμένη

Οι Χούθι ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν ένα drone MQ-9 UCAV των ΗΠΑ, το οποίο πετούσε πάνω από ύδατα της Υεμένης.

Πιο αναλυτικά, οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι «το drone των ΗΠΑ εκτελούσε εχθρικές επιχειρήσεις παρακολούθησης και κατασκοπείας στον εναέριο χώρο των χωρικών υδάτων της Υεμένης, ως μέρος της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης προς το Ισραήλ».

Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ δεν έχουν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τους ισχυρισμούς των Χούθι. Εφόσον επιβεβαιωθούν, θα είναι μια πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, καθώς η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει πολλές φορές το Ιράν να μην εμπλακεί σε αυτόν.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης επιβεβαιώνουν ότι αυτές οι αμερικανικές ενέργειες δεν θα τους αποτρέψουν από το να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στη Γάζα μέχρι να σταματήσει η επίθεση», προστίθεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τα αραβικά ΜΜΕ.

Οι Χούθι είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση που δρα στην Υεμένη και υποστηρίζεται – χρηματοδοτείται από το Ιράν.

Πρόσφατα, μάλιστα, οι Χούθι κήρυξαν πόλεμο κατά του Ισραήλ με τον στρατιωτικό τους εκπρόσωπο να δηλώνει ότι θα σταθούν στο πλευρό της Χαμάς και θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους κατά του Ισραήλ «έως ότου αυτοί σταματήσουν τις δικές τους στη Γάζα».

Τις πρώτες ημέρες του πολέμου, αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα αναχαίτισε επιθέσεις με ρουκέτες από τους Χούθι. Η επίθεση επιβεβαιώθηκε, ωστόσο ήταν ρουκέτες κατά του Ισραήλ που εντοπίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα αμερικανικά αντιπυραυλικά συστήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις