Κόσμος

Μεθυσμένος ένοπλος σκορπά τον τρόμο στην Ελβετία – Τρεις νεκροί, δυο τραυματίες

Άγνωστο παραμένει ακόμη τι ακριβώς «όπλισε» το χέρι του 30χρονου άνδρα, που άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως το βράδυ της Τετάρτης στο χωριό Νταϊγιόν στο καντόνι Βαλς της Ελβετίας.

Ο θάνατος των τριών θυμάτων του, ήταν ακαριαίος, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι τραυματίες νοσηλεύονται ενώ ο δράστης, τραυματίστηκε από τα πυρά της αστυνομίας και συνελήφθη.

Τα στοιχεία του δράστη δεν έχουν αποκαλυφθεί από την αστυνομία και τα αίτια της επίθεσης παραμένουν ασαφή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 20Minutes.ch, ο δράστης περίπου 30 χρόνων είναι κάτοικος του χωριού και την ώρα την επίθεσης ήταν μεθυσμένος. Ήταν οπλισμένος με τουφέκι.

Στην Ελβετία, ο νόμος επιτρέπει σε κάθε πολίτη ηλικίας 18 ετών και άνω να διαθέτει όπλα, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας περίπου δυο εκατομμύρια όπλα κυκλοφορούν στη χώρα των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων. Οι αρχές πιστεύουν πως 240.000 όπλα δεν έχουν δηλωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μακελειό στο Πορτλαντ: Μασκοφόρος σκότωσε δυο άτομα και αυτοκτόνησε

Σωπαίνει το… ένοχο Χόλιγουντ για την οπλοκατοχή, μετά τη σφαγή στο Κονέκτικατ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6