Κόσμος

Μπανγκλαντές: Πυρκαγιά κατέστρεψε καταυλισμό προσφύγων Ροχίνγκια

Τεράστιες καταστροφές προκλήθηκαν σε καταυλισμό για πρόσφυγες Ροχίνγκια στο Μπανγκλαντές  από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε καίγοντας πολλά σπίτια. 

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο Camp 11 της Cox’s Bazar, μιας νοτιοανατολικής μεθοριακής περιοχής όπου ζουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες Ροχίνγκια. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες έφυγαν για να γλιτώσουν από την καταστολή του στρατού στη Μιανμάρ το 2017, και η πυρκαγιά έκανε μερικούς από αυτούς και πάλι άστεγους.

“Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια εκτίμηση για τις ζημιές όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες“, δήλωσε ο Ραφικούλ Ισλάμ, πρόσθετος αστυνομικός διευθυντής στο Cox’s Bazar.

Πρόσθεσε πως η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και πως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της υπηρεσίας για τους πρόσφυγες βρίσκονται στο σημείο. Ο Φαρούκ Άχμεντ, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, δήλωσε πως δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Κανένας από τους δύο αστυνομικούς αξιωματούχους δεν έδωσε κάποια εκτίμηση για τον αριθμό των κατοικιών που καταστράφηκαν.

banglantes

“Δεν μπόρεσα να σώσω τίποτα. Όλα έγιναν στάχτη. Πολλοί έμειναν άστεγοι. Δεν ξέρω τι πρόκειται να μας συμβεί”, δήλωσε ο 40χρονος πρόσφυγας Σελίμ Ούλαχ, πατέρας έξι παιδιών.

“Όταν ήμασταν στη Μιανμάρ αντιμετωπίζαμε πολλά προβλήματα… τα σπίτια μας καίγονταν”, είπε. “Τώρα αυτό συμβαίνει ξανά.”

banglantes

Τέτοιες πυρκαγιές είναι συχνές στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Cox’s Bazar. Μεγάλη πυρκαγιά τον Μάρτιο 2021 είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 15 προσφύγων και την καταστροφή τουλάχιστον 10.000 κατοικιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νύχτα κόλασης στη Μέση Ανατολή: Αεροπορικός βομβαρδισμός ισοπέδωσε γειτονιά στο Ιράν – Μπαράζ επιθέσεων και στο Ισραήλ – Δείτε live όλες τις εξελίξεις
Το Ισραήλ εξαπέλυσε μπαράζ βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ιράν, ενώ με νέα χτυπήματα απάντησε η Τεχεράνη
Εκρήξεις στον Λίβανο
Εντείνεται η ανησυχία για την επόμενη φάση του πολέμου στη Μέση Ανατολή - Θάνατος και απειλές με «φόντο» τα Στενά του Ορμούζ
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται για πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν και θέτει έξι όρους την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Μάρκ Ρούτε, δηλώνει «απόλυτα πεπεισμένος» πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα καταφέρει να ξανανοίξει τα Στενά του Ορμούζ
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή
Το Ισραήλ διατάζει τον IDF να κατεδαφίσει σπίτια και να καταστρέψει όλες τις γέφυρες κοντά στα σύνορα του Λιβάνου
Ο IDF λέει ότι οι στρατιώτες του πραγματοποιούν χερσαίους ελιγμούς και στοχευμένες επιδρομές σε μαχητές της Χεζμπολάχ και αποθήκες όπλων στον νότιο Λίβανο
Μεγάλο σύννεφο καπνού μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε μια γέφυρα, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, εν μέσω της αμερικανο-ισραηλινής σύγκρουσης με το Ιράν, κοντά στο Κασμίγιε του Λιβάνου