Κόσμος

Μπαχτσελί: Αφού έγινε η άλωση της Δαμασκού, πλησιάζει και η άλωση της Ιερουσαλήμ

«Όσους μας απειλούν θα τους ξεδοντιάσουμε μέσα στην Ιερουσαλήμ. Δεν ανεχόμαστε τις αθλιότητες του Σιωνισμού»

Υποσχέσεις για την άλωση της Ιερουσαλήμ έδωσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Όπως είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Συρία, «αφού έγινε η άλωση της Δαμασκού είναι κοντά και η άλωση της Ιερουσαλήμ».

«Όσους μας απειλούν θα τους ξεδοντιάσουμε μέσα στην Ιερουσαλήμ. Δεν ανεχόμαστε τις αθλιότητες του σιωνισμού» είπε ο Μπαχτσελί σε ομιλία του την Κυριακή (22.12.24) σε εκδήλωση του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης.

«Η ιστορία μας λέει ότι ο πρώτος σταθμός της Ιερουσαλήμ είναι η Δαμασκός. Εάν η Δαμασκός είναι ασφαλής, η Ιερουσαλήμ θα είναι επίσης ασφαλής όταν έρθει η μέρα», ανέφερε ο Μπαχτσελί και συνέχισε:

«Ο Ομάρ πρώτα κατέλαβε η Δαμασκό το 636 και μετά πήρε την Ιερουσαλήμ το 637. Ο Σαλαντίν κατέλαβε πρώτα τη Δαμασκό το 1184 και μετά κατέλαβε την Ιερουσαλήμ το 1187. Ο Σουλτάνος Σελίμ πρώτα κατέλαβε τη Δαμασκό το 1516 και στη συνέχεια έβαλε τη σφραγίδα του στην Ιερουσαλήμ».

«Όσοι μας δείχνουν τα δόντια και μας κουνάνε το δάχτυλο να ξέρουν πως του ξεριζώνουμε τα δόντια και είναι κοντά η στιγμή που θα το κάνουμε αυτό στην Ιερουσαλήμ. Γι αυτό το Ισραήλ πρέπει να κάνει στροφή από τα λάθη. Εμείς δεν ανεχόμαστε τις αθλιότητες του Σιωνισμού… Δεν φοβόμαστε. Από την ώρα που νευριάσουμε μετά ας το σκεφτούν οι άλλοι», υποστήριξε.

«Είναι τεράστια η νοσταλγία μας για τη θέα του Όρους των Ελαιών, η γεωγραφία της καρδιάς μας που φουντώνει με τις αναμνήσεις από την Ιερουσαλήμ, κι έχει φτάσει στο σημείο να ξεχειλίσει με μια σταγόνα. Άρα, από τη στιγμή που έγινε η άλωση της Δαμασκού είναι κοντά και η άλωση της Ιερουσαλήμ!», κατέληξε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 186
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 189
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες