Κόσμος

Μπερλουσκόνι: “Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα”

Σα να μην έχει πρόβλημα η χώρα του. Ως να μην έχει ένα δυσθεώρητο έλλειμμα, ο Καβαλιέρε κλείνει και πάλι τα μάτια στην πραγματικότητα και όπως φάινεται ετοιμάζεται για αναχώρηση...

Του ζήτησαν να σχολιάσει τα αποτελέσματα της Συνόδου των Βρυξελλών και δήλωσε:  “ολοκληρώθηκαν αίσια τα όσα αφορούσαν τα προβλήματα της Ελλάδας, με την γνωστή μείωση του 50% και τη συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιαμόρφωση του ελληνικού χρέους”.

Πρόσθεσε όμως οτι “η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα”. Τι ήθελε να πεί; Ότι, κατά τα λεγόμενά του η κυβέρνησή του δεν υιοθέτησε μέτρα τόσο αρνητικά, όπως στην Ελλάδα όπου απολύθηκε ένας σημαντικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν κατά 25% οι μισθοί.

Και διευκρίνησε ότι στη χώρα του “δεν θα γίνει τίποτα από όλα αυτά, από την στιγμή που προβλέπεται μόνον η δυνατότητα μετάθεσης των δημοσίων υπαλλήλων και η προσφυγή στο ταμείο ανεργίας, για περιορισμένες χρονικές περιόδους”.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ευχήθηκε παράλληλα “η αντιπολίτευση, να σταματήσει να λέει πάντα όχι και να πάρει μέρος στην έγκριση των νέων μέτρων, που ζητήθηκαν από την Ευρώπη και αφορούν, σε τελική ανάλυση, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης”.

Αναφερόμενος, τέλος, στις επαφές του με τους ευρωπαίους ηγέτες, είπε: “Δεν είχα τη δυνατότητα να μιλήσω με τον Πρόεδρο Σαρκοζί – ο οποίος απουσίασε αρκετά συχνά από την συνεδρίαση – αλλά μίλησα με την κ. Μέρκελ, η οποία επέμεινε και πάλι ότι (στην συνέντευξη τύπου της περασμένης Κυριακής) δεν είχε καμία αρνητική πρόθεση προς την Ιταλία”.

Και ύστερα πήγαν όλοι μαζί στην ακροθαλασσιά…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παράταση… ζωής ως τον Νοέμβριο για τον Μπερλουσκόνι

«Μη αποδεκτό» το επίπεδο ανεργίας στην Ισπανία – Θέλει κι άλλα η Ε.Ε.

Και τώρα η … σειρά Ιταλίας, Ισπανίας

Μέρκελ προς Μπερλουσκόνι: «Ποιος σου είπε ότι σου ζήτησα συγγνώμη;»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν ποντάρει στον Σεμπαστιάν Λεκορνού για να βγάλει τη Γαλλία από το πολιτικό αδιέξοδο
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναθέτει στον πιστό του συνεργάτη Σεμπαστιέν Λεκορνού την σχεδόν αδύνατη αποστολή να βρει έναν δημοσιονομικό συμβιβασμό και να αποτρέψει την κρίση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκόρνου
Μέλος εγκληματικής οικογένειας ο δολοφόνος της Ουκρανής Ιρίνα Ζαρούτσκα στη Βόρεια Καρολίνα - Νέα στοιχεία
Με πλούσιο ποινικό μητρώο ο πατέρας και τα αδέλφια του 35χρονου Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ, που δολοφόνησε την 23χρονη μέσα στο τρένο - Ο ίδιος είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος τουλάχιστον 14 φορές στο παρελθόν
Φρικιαστικό βίντεο από δολοφονία Ουκρανής στη Βόρεια Καρολίνα
4