Κόσμος

Μπλεξίματα για Γκουαϊδό – Έρευνες για σχέση με κολομβιανό καρτέλ

Ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διενεργείται έρευνα σε βάρος του Χουάν Γκουαϊδό για «σχέσεις»ι με μια συμμορία κολομβιανών διακινητών ναρκωτικών.

Την ομάδα αυτοί την έχουν σχηματίσει ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί και η οποία φέρεται βοήθησε τον Γκουαϊδόνα περάσει παράνομα στο έδαφος της Κολομβίας τον Φεβρουάριο και μάλιστα υπάρχουν ως τεκμήρια φωτογραφίες του ηγέτη της αντιπολίτευσης με δύο μέλη της.

Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, ο Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ επέδειξε φωτογραφίες στις οποίες ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, ποζάρει χωριστά με δύο μέλη της συμμορίας «Λος Ραστρόχος», που έχουν σχηματίσει «διακινητές ναρκωτικών και παραστρατιωτικοί» στην Κολομβία.

Οι φωτογραφίες αυτές, τόνισε ο Σάαμπ, αποδεικνύουν τις «σχέσεις» που διατηρεί ο Χουάν Γκουαϊδό με τη συμμορία «Λος Ραστρόχος». Ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γκουαϊδό δεν διέψευσε ότι φωτογραφήθηκε με τα πρόσωπα αυτά, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε τις ταυτότητές τους όταν στάθηκε πλάι τους.

«Δεν ζητάω το [ποινικό] μητρώο όποιου θέλει να φωτογραφηθεί μαζί μου», είπε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης σε δημοσιογράφους στο Καράκας.

«Η χρησιμοποίηση αυτών των φωτογραφιών για να υποστηριχθούν ψευδείς ισχυρισμοί ισοδυναμεί με το να παίζεται το παιγνίδι του καθεστώτος Μαδούρο», είπε εξάλλου ο Γκουαϊδό στον κολομβιανό ραδιοφωνικό σταθμό Blu.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ, ο οποίος εκφράστηκε λίγο πριν από τον γενικό εισαγγελέα, οι επίμαχες φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον Φεβρουάριο, όταν ο Γκουαϊδό πέρασε στην Κολομβία για να επιβλέψει την προσπάθεια να μπει στη χώρα οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια που είχαν στείλει κυρίως οι ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα, που τελικά απέτυχε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Έρικ Μενέντεζ μετά από 35χρόνια κράτησης για τη δολοφονία των γονιών του
Η υπόθεση των αδερφών Μενέντεζ είναι παγκοσμίως γνωστή και πρόκειται για τον Λάιλ και τον Έρικ οι οποίοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους γονείς του το 1989 μέσα στο σπίτι τους - Σήμερα η επιτροπή θα εξετάσει αν θα προτείνει την αποφυλάκιση του μεγαλύτερου αδερφού
Τα αδέρφια Μενέντεζ, ο Λάιλ αριστερά και η Έρικ δεξιά
Ο Πούτιν κάνει τον Τραμπ να φαίνεται αδύναμος – Ανάλυση του Sky News
«Τα πισωγυρίσματα με τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, από την Ευρώπη και η στάση της Ρωσίας κάνουν τον Αμερικανό πρόεδρο να δείχνει αδύναμος», τονίζει σε ανάλυσή του το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο
Ο Πούτιν με τον Τραμπ στην Αλάσκα 1
Έξι νεκροί και 70 τραυματίες από βομβαρδισμό σε αεροπορική βάση στην Κολομβία - 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επίθεση σε ελικόπτερο
Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει σε ποια από τις ένοπλες οργανώσεις που δρουν στην Κολομβία επιρρίπτουν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης Κάλι έκανε λόγο για «ναρκωτρομοκρατία»
Οι δυνάμεις ασφαλείας εργάζονται δίπλα στα συντρίμμια μετά την έκρηξη ενός φορτηγού οχήματος κοντά σε μια βάση της Αεροδιαστημικής Δύναμης, η οποία προκάλεσε πολλαπλά θύματα στην Κολομβία
Νετανιάχου: Διαταγή διαπραγματεύσεων εφόσον απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι – Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Γάζα
O Νετανιάχου είπε πως οδεύει να «εγκρίνει τα σχέδια» του επιτελείου με σκοπό «να πάρουμε τον έλεγχο της πόλης της Γάζας» που θεωρείται πως συγκαταλέγεται στα τελευταία οχυρά της Χαμάς, με σκοπό να «νικηθεί»
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου 1