Κόσμος

Μπλόκο της Deutsche Bank στον Τραμπ και τις εταιρείες του

Η Deutsche Bank δεν θα κάνει στο μέλλον δουλειές με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ούτε με τις εταιρείες του, μετά την έφοδο υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπως αναφέρουν σήμερα οι New York Times.

Η Deutsche Bank είναι ο μεγαλύτερος δανειστής του Τραμπ, με περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια εκκρεμούντα δάνεια για τον Trump Organization, τον όμιλο-ομπρέλα του προέδρου τον οποίο αυτή τη στιγμή επιβλέπουν οι δύο γιοί του, σύμφωνα με τη δήλωση του Τραμπ με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2020 προς το αμερικανικό Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας και με τραπεζικές πηγές.

Η κίνηση αυτή, γίνεται ενώ η Signature Bank –όπου ο Τραμπ έχει λογαριασμούς, σύμφωνα με τη δήλωσή του στο Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας– τον κάλεσε να παραιτηθεί.

click4more: Δεν ρίχνει τον Τραμπ ο Πενς: Μίλησαν πρώτη φορά μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

«Η παραίτηση του προέδρου είναι προς το συμφέρον του έθνους μας και του αμερικανικού λαού», ανέφερε στον ιστότοπό της η Signature Bank.

Η Κριστιάνα Ράιλι, η επικεφαλής των επιχειρήσεων της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, καταδίκασε την περασμένη εβδομάδα, με ανάρτησή της στο LinkedIn, τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον.

«Είμαστε υπερήφανοι για το Σύνταγμά μας και στεκόμαστε στο πλευρό αυτών που επιδιώκουν να το υποστηρίξουν για να διασφαλίσουμε ότι η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή και θα υπάρξει μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας», έγραψε.

«Ψίθυροι» εδώ και καιρό

Το Reuters είχε μεταδώσει τον Νοέμβριο την πληροφορία ότι η Deutsche Bank εξετάζει τρόπους για να βάλει τέλος στη σχέση της με το Τραμπ μετά τις αμερικανικές εκλογές, καθώς έχει απηυδήσει με την αρνητική δημοσιότητα που προκαλεί η σχέση αυτή.

Τα δάνεια του Τραμπ από την Deutsche Bank είναι για ένα γήπεδο γκολφ στο Μαϊάμι και για ξενοδοχεία στην Ουάσινγκτον και το Σικάγο.

Ο πρόεδρος δέχθηκε αυτή την εβδομάδα ένα ράπισμα από τον κόσμο του επαγγελματικού γκολφ, καθώς τόσο η PGA (Professional Golfers Association) Αμερικής όσο και η R&A ανακοίνωσαν πως δεν θα χρησιμοποιήσουν δύο γήπεδα που ανήκουν στον πρόεδρο, μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Το Twitter και το Facebook έχουν κλείσει τους λογαριασμούς του Τραμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα Υόρκη: Η ευχή του Ζοράν Μαμντάνι στα ελληνικά για «Καλή Ανάσταση» και το «ουάου» του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου
Μιλώντας προς τους πιστούς ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ευχήθηκε στα ελληνικά «Καλή Ανάσταση» προκαλώντας την έκπληξη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοράν Μαμντάνι και ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου Αμερικής Ελπιδοφόρος
Όσα έγιναν στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ με Ιράν στο Πακιστάν – Οι «κόκκινες γραμμές», η αδιαφορία Τραμπ και η σιγή για τα Στενά του Ορμούζ
21 ώρες διήρκησαν οι συνομιλίες - «Αγκάθι» παραμένει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί χρόνος στην Τεχεράνη για να εξετάσει την αμερικανική πρόταση
Τζέι Ντι Βανς
Η «ύποπτη» ανάρτηση του Τραμπ για το Ιράν – Σχέδιο για ναυτικό αποκλεισμό αλά Βενεζουέλα μετά τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε άρθρο φιλοτραμπικού μέσου το οποίο αναλύει τις πρακτικές που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και κατά του Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ