Κόσμος

Μπολσονάρο: Δηλώνει πιστός στον Θεό και το… Σύνταγμα!

Τον Θεό επικαλέστηκε πολλές φορές σε ομιλία του στο κοινοβούλιο ο Ζαΐχ Μπολσονάρο που δεσμεύτηκε και πάλι πως θα τηρήσει το Σύνταγμα.

Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο τόνισε πως «πιστεύω στον Θεό, πιστεύω στον λαό μας και στις δυνατότητές μας», στη διάρκεια μιας επίσημης τελετής για τα 30 χρόνια του βραζιλιάνικου Συντάγματος, που συντάχθηκε με το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-1985).

«Μαζί, η εκτελεστική, η δικαστική και η νομοθετική εξουσία, οφείλουμε να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα. Είναι ευθύνη όλων μας», είπε ανεμίζοντας το κιτρινοπράσινο βιβλίο που περιλαμβάνει το κείμενο του 1988. Η ομιλία αυτή, που δεν προβλεπόταν από το πρωτόκολλο, διήρκεσε λιγότερο από δύο λεπτά.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο ημικύκλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, παρουσία βουλευτών και των δύο σωμάτων, του νυν προέδρου Μισέλ Τέμερ και εκείνου του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ντίας Τοφόλι.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της ακροδεξιάς, που θεωρείται από τους επικριτές του απειλή για τη δημοκρατία λόγω της δεδηλωμένης νοσταλγίας του για τη στρατιωτική δικτατορία, είχε υποσχεθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ότι θα είναι «δούλος του Συντάγματος».

Ο 63χρονος Ζαΐχ Μολσονάρο μετά την εκλογή του, πέρασε τον περισσότερο καιρό περιορισμένος στο σπίτι του στο Ρίο ντε Ζανέιρο λόγω της εύθραυστης κατάστασης της υγείας του μετά την επίθεση με μαχαίρι που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή στις 6 Σεπτεμβρίου.

«Ζητώ από τον Θεό να μας φωτίσει, τον ευχαριστώ που έσωσε τη ζωή μου», είπε κατά την ομιλία του στο κοινοβούλιο. «Μαζί, θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε τη Βραζιλία που αξίζει ο λαός μας. Μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα του έθνους μας», συνέχισε.

Για το τέλος ο Μπολσονάρο επικαλέστηκε το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του: «Η Βραζιλία πάνω από όλα και ο Θεός πάνω από όλους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες