Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μπόρις Τζόνσον: Η Κάρι αγκαλιά με την μικρή Ρόμι στο διάγγελμα παραίτησης

Μπόρις Τζόνσον: Η Κάρι αγκαλιά με την μικρή Ρόμι στο διάγγελμα παραίτησης
Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Πολιτικός αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Βρετανία μετά το ντόμινο παραιτήσεων Συντηρητικών, το οποίο έφερε και την παραίτηση του ίδιου του Μπόρις Τζόνσον. Η πίεση που δέχθηκε για να παραιτηθεί –όπως είπε στο διάγγελμά του– ήταν τόσο μεγάλη, που δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Στην πιο δύσκολη στιγμή της πολιτικής του καριέρας, έξω από την Ντάουνινκ Στριτ για το διάγγελμα του Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε και η σύζυγός του, Κάρι, μαζί με την κορούλα τους Ρόμι. Η Κάρι στάθηκε δίπλα στους στενούς συνεργάτες του συζύγου της και έχοντας σε μάρσιπο της κόρη τους και άκουσε το διάγγελμα παραίτησης από την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Και όσο ο Μπόρις Τζόνσον μιλούσε, η μικρή του κόρη, στην αγκαλιά της μαμάς της του έκλεβε την… παράσταση. Κανονικά!  

Δείτε φωτογραφίες:

Ο Μπόρις Τζόνσον και η Κάρι Σίμοντς Τζόνσον παντρεύτηκαν τον Μάιο του 2021, σε μια μικρή τελετή στον καθεδρικό ναό του Γουεστμίνστερ. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, τον 3 ετών Γουίλφρεντ και την Ρόμι Ίρις Σάρλοτ Τζόνσον που γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου στο University College Hospital του Λονδίνου.

«Αφήνω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, στο διάγγελμα του έξω από την Ντάουνινκ Στριτ το μεσημέρι της Πέμπτης (07.07.2022). Eίναι πλέον ξεκάθαρη η βούληση του κοινοβουλευτικού συντηρητικού κόμματος να υπάρξει νέος ηγέτης του κόμματος αυτού και συνεπώς νέος πρωθυπουργός», πρόσθεσε. 

Στο διάγγελμά του, εξήγησε επίσης γιατί αρνούνταν να παραιτηθεί ενώ οι υπουργοί του παραιτούνταν ο ένας μετά τον άλλον. «Ο λόγος που αγωνίστηκα τόσο σκληρά τις τελευταίες ημέρες για να συνεχίσω να παραδίδω αυτή την εντολή αυτοπροσώπως δεν ήταν μόνο επειδή το ήθελα, αλλά επειδή ένιωθα ότι ήταν η δουλειά μου, το καθήκον μου, η υποχρέωσή μου απέναντί σας να συνεχίσω να υλοποιώ αυτό που σας υποσχεθήκαμε το 2019». Σημείωσε δε ότι είναι πολύ σκληρό το γεγονός πως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα του. 

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις