Κόσμος

“Μύλος” με την επίσκεψη Τραμπ στη Μεγάλη Βρετανία μετά από δημοσίευμα του Guardian

Για αναβολή της επίσημης επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στη Μεγάλη Βρετανία υπό τον φόβο διαδηλώσεων εναντίον του, έκανε λόγο σε δημοσίευμά του ο Guardian. Η πληροφορία διαψεύστηκε από τη βρετανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι “τις τελευταίες εβδομάδες”, της είπε ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει με αυτήν την επίσκεψη αν πρόκειται να υπάρξουν δημόσιες διαμαρτυρίες ευρείας κλίμακας.

Η δήλωση αυτή του Αμερικανού προέδρου αιφνιδίασε τη Μέι, αναφέρει ο Guardian που επικαλείται έναν μη κατονομαζόμενο σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ. Ωστόσο, αυτή η συνομιλία εξηγεί το γιατί το τελευταίο διάστημα δεν συζητείται πιο εκτεταμένα η επίσκεψη.

Η Μέι προσκάλεσε τον Τραμπ στο Λονδίνο επτά ημέρες μετά την ορκωμοσία του. Ήταν η πρώτη ξένη ηγέτιδα που τον επισκέφθηκε στον Λευκό Οίκο και τότε είχε δηλώσει “ενθουσιασμένη που ο πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόσκληση” που του απηύθυνε εκ μέρους της βασίλισσας.

“Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα σχέδια για την επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία”, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian ότι το ταξίδι αυτό αναβλήθηκε.

“Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε εικασίες γύρω από το περιεχόμενο ιδιωτικών τηλεφωνικών συνομιλιών. Η βασίλισσα έστειλε μια πρόσκληση στον πρόεδρο Τραμπ να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε αυτά τα σχέδια” είπε μια εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ψήνεται» από κύμα καύσωνα η Νότια Ευρώπη – Έρχονται 47άρια σε Ισπανία και Πορτογαλία
Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία είναι οι χώρες που η κατάσταση θυμίζει καμίνι - Κόκκινος συναγερμός για 21 μεγάλες ιταλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων Ρώμη, Μιλάνο και Τορίνο
Καύσωνας στο Παρίσι
2
Απόλυτος άρχων ο Ντόναλντ Τραμπ: Η Γερουσία του επιτρέπει να βομβαρδίσει το Ιράν χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου
Τα μέλη του Κογκρέσου πιέζουν να ενημερωθούν για τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν, καθώς και για την τύχη των αποθεμάτων ουρανίου υψηλού επιπέδου εμπλουτισμού της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ντόναλντ Τραμπ 1