Κόσμος

Μυρίζει “μπαρούτι” η Μεσόγειος – “Άδειασμα” ΗΠΑ σε Τουρκία για την Νavtex

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση της Λευκωσίας από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και από το αμερικανικό Υπουργείο 'Αμυνας «δεν έχει ζητηθεί η έκδοση της όποιας οδηγίας Νavtex,προς ναυτιλλόμενους, όπως η Τουρκία έχει πράξει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σημείωσε ότι πολλά αμερικανικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή λόγω των εξελίξεων, ειδικότερα στη Συρία. Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι αναμένεται να υπάρξει και πιο συγκεκριμένη και πληρέστερη ενημέρωση από αμερικανικής πλευράς.

Πρόσθεσε ότι όταν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου δημόσια προκάλεσε την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κα Φεντερίκα Μογκερίνι να τοποθετηθεί ότι η κατάρρευση οφείλεται στις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, «όλοι είδαμε ότι (η κα Μογκερίνι) δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο».

«Η Κυβέρνηση πρέπει με απόλυτη σοβαρότητα να διαχειριστεί την κατάσταση πραγμάτων. Δεν είναι η ώρα για αντιπαραθέσεις», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πηγή: mignatiou.com
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν